Ikke mer asyl: Asylinstituttet misbrukes og bør avskaffes, mener innvandringspolitisk talsmann i Frp Per-Willy Amundsen
Samfunnsdebattant Laial Janet Ayoub skriver et åpent brev til tidligere justisminister Per Willy Amundsen (FrP).

Kjære Per Willy Amundsen,

Jeg traff deg da du var justisminister. Jeg snakket med deg og fortalte deg hva vi minoritetskvinner, særlig de med muslimsk bakgrunn, opplever av hets og trusler, samt om hvor håpløst det er når politiet henlegger våre anmeldelser. Og enda verre, forteller oss å slutte å ytre oss i offentligheten for å unngå hets.

Du sa du så alvorlig på dette og du sa at hets mot grupper i samfunnet er noe du ser alvorlig på.

Din uttalelse er langt verre enn hetsen og truslene vi allerede er utsatt for.

Likevel velger du å si: ” Vi må begrense innvandring fra muslimske land til Norge og Europa“.

Les også: Per-Willy Amundsen består ikke jødetesten (Aftenposten)

Er du seriøs?
For det første er ikke folk fra muslimske land noe mindre verdt enn mennesker fra ikke-muslimske land. I disse landene du sikter til, er det faktisk muslimene selv som lider av ukultur, terror og feiltolking av islam fra mennesker som har bestemt seg for å dominere. Det er de som dør hver dag.

Mener du at jeg ikke fortjener plassen min i Norge? Mine foreldre flyktet fra et “muslimsk land” og de er muslimer. Har ikke de rett til å søke fred langt unna regimer for å sikre sine barn utdanning og en fremtid uten traumer og blod?

At mange deler din mening tviler jeg ikke på, men at det renner ut av munnen til en stortingspolitiker er uansvarlig og diskriminerende!

Jeg forstår at Norge ikke kan ta i mot all verdens flyktninger og at vi må begrense innvandringen. Men skal man begrense innvandring, så skal man begrense innvandring til Norge og Europa. Punktum. Ikke noe “muslimske-land” etter den setningen!

Jeg hadde virkelig troen på at du skjønte problemet da vi møttes, jeg og journalisten fra NRK fikk i allefall inntrykk av det. Men når vi allerede blir hetset og truet daglig, og vender oss til en som har samme holdning som deg for endringer, så skjønner jeg hvorfor vi har det slik vi har det! Alt du sa var bløff for å glede mine ører og ørene til de som så og lyttet til nyhetssendingen den dagen. Din uttalelse er langt verre enn hetsen og truslene vi allerede er utsatt for.

Jeg vet rett og slett ikke hvor samfunnet er på vei til når våre politikere ikke klarer å tenke før de snakker!