– Det er helt åpenbart at Lars Thorsen og SIAN kun har ett mål for øye når de brenner koraner: provosere frem en sterk motreaksjon for oppmerksomhet, skriver artikkelforfatteren.
Foto: Screenshot: Instagram
Ytringsfriheten gir ingen dekning for å trakassere andre mennesker, skriver Simen Bondevik i dette innlegget.
621Shares

Igjen har Lars Thorsen, leder i SIAN, satt fyr på Koranen for å provosere muslimer. Denne gangen utenfor Holmlia senter. En slik respektløs og trakasserende handling rettet mot muslimer er trist å være vitne til. Det burde også gjøre alle oss som bor i Oslo rasende. Koranbrenning er en skam for byen vår, det må stoppes nå!

Handler ikke om ytringsfrihet

Flere muslimske trossamfunn i Oslo opplever at foreldre vegrer seg for å sende barn til moskeen i frykt for å møte aksjonister fra SIAN. Når mennesker i byen vår ikke opplever det trygt å praktisere troen sin, på grunn av hathandlinger de er utsatt for, er vi nødt til å ta grep.

Alt for mange politikere har berøringsangst for å snakke om og mot koranbrenning. Hver gang jeg eller andre i Partiet Sentrum tar til orde mot SIANs koranbrenning, blir vi møtt med det samme argumentet: «Ytringsfrihet». Men koranbrenning handler ikke om ytringsfrihet, det er derimot en direkte sjikanerende og trakasserende hathandling rettet mot muslimer.

Systematisk diskriminering av muslimer

Koranbrenning og hatytringene som følger er ikke innenfor ytringsfrihetens rammer og grenser. Det er helt åpenbart at Lars Thorsen og SIAN kun har ett mål for øye: provosere frem en sterk motreaksjon for oppmerksomhet og dermed oppnå politisk vinning. De oppsøker, provoserer og trakasserer muslimer for å skape konflikt.

Jeg vil at Oslo skal være en livssynsåpen by. I byen vår skal vi vise respekt for hverandre og legge til rette for religion- og livssynsutøvelse. Da må flere lokalpolitikere komme på banen og ta til orde mot koranbrenning. Når pride-flagg brennes, står heldigvis et samlet politisk Norge bak å kalle det en hatytring, hvor er det samme engasjementet når koranen brennes?

Jeg vil at Oslo skal være en livssynsåpen by

Jeg tror dessverre ikke det er tilfeldig at muslimer i alt for stor grad blir stående alene i kampen mot islamofobi og koranbrenning. Muslimer er nemlig utsatt for en gjennomgående og systematisk diskriminering fra storsamfunnet. Det må ta slutt nå.

Programfestet nei til koranbrenning

Det finnes heldigvis noen enkelte politikere i Oslo som har engasjert seg mot koranbrenning og islamofobi, men det er stort sett mennesker som selv er muslimer eller har muslimsk bakgrunn. Vi trenger at flere som ikke selv er muslimer engasjerer seg mot islamofobi, ingen gruppe i samfunnet bør stå alene i kampen mot hat og diskriminering!

For oss i Partiet Sentrum er kampen mot islamofobi og for et livssynsåpent samfunn en av hovedsakene ved årets valg. Vi har blant annet skrevet i vårt lokale partiprogram at «politikere må tørre å ta til orde mot koranbrenning og andre hatefulle handlinger mot religiøse som finner sted i byen vår».

Vi trenger så mange stemmer som mulig på banen mot hatytringer, islamofobi og koranbrenning. Oslo skal være en trygg by for alle. Koranbrenningen må ta slutt!

Våre leserinnlegg er meningsytringer som gir uttrykk for skribentens holdning. Se her for mer informasjon om hvordan du sender et innlegg til våre debattsider.