LIM-profiler: – IslamNet er en farlig organisasjon

LIMs generalsekretær Dana Manouchehri går sammen med LIMs styremedlem Halima El Abassi hardt ut mot IslamNet i et innlegg i Nettavisen.
Foto: Kristian Mendoza
Generalsekretær og styremedlem i LIM er skremt over en video som nettverket IslamNet la ut på Facebook.
Claudio Castello
Latest posts by Claudio Castello (see all)

Videoen sentrerer rundt Iman, en 14 år gammel jente som lever som norsk muslim i Norge med sine foreldre. Iman befinner seg i et dilemma omkring hvorvidt hun skal være en «ordentlig» muslimsk jente, eller gjøre som sine norske jevnaldrende venninner.

Videoen advarer også mot å implementere en «norsk livstil», da den står i skarp motsetning til den livsstilen islam oppfordrer til.

I et debattinnlegg i Nettavisen kommer Dana Æ. Manouchehri og Halima El Abassi, generalsekretær og styremedlem i LIM (Likestilling, Integrering, Mangfold) med et kraftig utfall mot videoen.

– Organisasjoner og myndigheter gjør en enorm innsats for å bekjempe negativ sosial kontroll gjennom politiske strategier, handlingsplaner, myndiggjøring, opplysning og forskning. Mens denne videoen legitimerer og oppfordrer til alt vi prøver å kjempe i mot, skriver begge i innlegget.

– Vurder nedleggelse

I innlegget går LIM-profilene hardt ut mot IslamNet, og mener organisasjonen bør vurderes nedlagt.

– Vårt fokus er på mangfold og toleranse for annerledeshet. Med andre ord er vi alt annet enn det IslamNet står for. Vi I i LIM mener IslamNet bør legges ned, da de direkte motarbeider demokrati, likestilling og individets rett til å tenke selv.

Klikk her for å se videoen som IslamNet la ut på Facebook.

Utrop har vært i kontakt med IslamNet, uten å lykkes med å få en kommentar fra organisasjonen.