LIM-profiler: – IslamNet er en farlig organisasjon

LIMs generalsekretær Dana Manouchehri går sammen med LIMs styremedlem Halima El Abassi hardt ut mot IslamNet i et innlegg i Nettavisen.
Foto: Kristian Mendoza
Generalsekretær og styremedlem i LIM er skremt over en video som nettverket IslamNet la ut på Facebook.
0Shares

Videoen sentrerer rundt Iman, en 14 år gammel jente som lever som norsk muslim i Norge med sine foreldre. Iman befinner seg i et dilemma omkring hvorvidt hun skal være en «ordentlig» muslimsk jente, eller gjøre som sine norske jevnaldrende venninner.

Videoen advarer også mot å implementere en «norsk livstil», da den står i skarp motsetning til den livsstilen islam oppfordrer til.

I et debattinnlegg i Nettavisen kommer Dana Æ. Manouchehri og Halima El Abassi, generalsekretær og styremedlem i LIM (Likestilling, Integrering, Mangfold) med et kraftig utfall mot videoen.

– Organisasjoner og myndigheter gjør en enorm innsats for å bekjempe negativ sosial kontroll gjennom politiske strategier, handlingsplaner, myndiggjøring, opplysning og forskning. Mens denne videoen legitimerer og oppfordrer til alt vi prøver å kjempe i mot, skriver begge i innlegget.

– Vurder nedleggelse

I innlegget går LIM-profilene hardt ut mot IslamNet, og mener organisasjonen bør vurderes nedlagt.

– Vårt fokus er på mangfold og toleranse for annerledeshet. Med andre ord er vi alt annet enn det IslamNet står for. Vi I i LIM mener IslamNet bør legges ned, da de direkte motarbeider demokrati, likestilling og individets rett til å tenke selv.

Klikk her for å se videoen som IslamNet la ut på Facebook.

Utrop har vært i kontakt med IslamNet, uten å lykkes med å få en kommentar fra organisasjonen.