Orkan vil ramme Haiti-flyktninger

Utlendingsdirektoratet (UDI) slakter Politiets Utlendingsenhet for måten alderssjekk av flyktninger gjennomføres.
Foto: Flickr/US Air Force
Hundretusener av flyktninger bort fortsatt i enkle telt eller presenninger etter jordskjelvet for snart et år siden. Hjelpeorganisasjonen CARE frykter nå at liv vil gå tapt når orkanen "Tomas" rammer øystaten.
Claudio Castello
Latest posts by Claudio Castello (see all)

Etter å ha blitt rammet av jordskjelv og kolera forbereder Haiti seg nå på orkanen “Tomas”, skriver CARE på sine nettsider, care.no.

Uværet forventes å bringe med seg kraftig vind og regn. På grunn av avskoging er mange deler av Haiti også utsatt for jord- og leirras og oversvømmelser.

– Vi er bekymret for sikkerheten til familiene som fortsatt bor i flyktningleirene. Disse menneskene har ikke noe annet sted å dra, så vi må hjelpe dem der de er, sier generalsekretær i CARE, Marte Gerhardsen.

Viktig å hindre koleraepidemi

Når orkanen rammer Haiti vil det føre til at flere mennesker må flykte. Her er det viktig å demme opp for spredning av kolera, ifølge Gerhardsen.

– Over én million flyktninger oppholder seg provisoriske flyktningleire i Port-au-Prince. Et utbrudd av kolera i dette området vil være katastrofalt. Å sikre at innbyggerne fortsatt får rent drikkevann når stormen kommer vil derfor være vår første prioritet, sier hun til care.no.