Svart metall – bokstavelig talt

 
Foto: Skjermdump/marchofthegods.com
Møt rockebandet og headbangerne som gjør kål på alle stereotypier.
Claudio Castello
Latest posts by Claudio Castello (see all)

Filmdokumentaren March of the Gods tar oss med til den hittil ukjente, men svært livlige rockescenen i Botswana i det sørlige Afrika.

Filmen, utgitt i slutten av 2013, tar for seg heavy metal-bandet Wrust og deres tilværelse som et av de få “svarte” metallgrupper fra Afrika sør for Sahara. I et land og en kultur som man i Vesten forbinder med heftige eksotiske rytmer, bryter Wrust med denne stereotypien og skiller seg ut. Bandmedlemmene kler seg i helsort, med cowboystøvler og pannebånd. Iron Maiden og Judas Priest er disse botswanske unggutters forbilder, og gjennom livet de lever kjenner de seg igjen i mange av metallens voldsomme og opprørende tekster.

For Wrust handler det om en toveis utfordring som både frustrerer og inspirerer. På den ene siden å møte aksept fra en kultur som ikke helt skjønner seg på bandets musikk, og på den andre å komme seg ut i den store metallverden.

Til slutt blir Wrusts drøm en virkelighet. Ikke bare får de spilt på Afrika-turne rundt kontinentet, men blir også booket til den svært prestisjefylte SoloMacello-festivalen i Milan. Som det første helsvarte bandet fra et afrikansk land sør for Sahara.

Se trailer på filmdokumentaren her.