Svart metall – bokstavelig talt

 
Foto: Skjermdump/marchofthegods.com
Møt rockebandet og headbangerne som gjør kål på alle stereotypier.

Filmdokumentaren March of the Gods tar oss med til den hittil ukjente, men svært livlige rockescenen i Botswana i det sørlige Afrika.

Filmen, utgitt i slutten av 2013, tar for seg heavy metal-bandet Wrust og deres tilværelse som et av de få “svarte” metallgrupper fra Afrika sør for Sahara. I et land og en kultur som man i Vesten forbinder med heftige eksotiske rytmer, bryter Wrust med denne stereotypien og skiller seg ut. Bandmedlemmene kler seg i helsort, med cowboystøvler og pannebånd. Iron Maiden og Judas Priest er disse botswanske unggutters forbilder, og gjennom livet de lever kjenner de seg igjen i mange av metallens voldsomme og opprørende tekster.

For Wrust handler det om en toveis utfordring som både frustrerer og inspirerer. På den ene siden å møte aksept fra en kultur som ikke helt skjønner seg på bandets musikk, og på den andre å komme seg ut i den store metallverden.

Til slutt blir Wrusts drøm en virkelighet. Ikke bare får de spilt på Afrika-turne rundt kontinentet, men blir også booket til den svært prestisjefylte SoloMacello-festivalen i Milan. Som det første helsvarte bandet fra et afrikansk land sør for Sahara.

Se trailer på filmdokumentaren her.