Avlyser årets utgave av Beirut & Beyond-festivalen

Syriske HelloPsychaleppo var en av artistene under årets Oslo World Music-festival, og også vært en gjenganger i Oslo-festivalens libanesiske samarbeidsfestival Beirut & Beyond. Etter terroragrepet i den libanesiske hovedstaden forrige torsdag blir årets utgave av festivalen avlyst.
Foto: Claudio Castello
Musikkfestivalen Beirut & Beyond er avlyst på grunn av den politiske situasjonen i Libanon og sett i lys av selvmordsangrepene i hovedstaden i forrige uke, der 44 mennesker ble drept og minst 229 såret. 
Claudio Castello
Latest posts by Claudio Castello (see all)

Oslo World Music Festival har siden 2013 vært medarrangør av festivalen Beirut & Beyond International Music Festival i Libanon.

Målet med festivalen er å skape en større synlighet rundt musikkscenen i en region som er hardt rammet av krigen i Syria, flyktningstrømmen og generell politisk uro.

– Vi har stor tro på kunstens kraft og kultur i møte med terror og vold. Derfor ser vi fram til et enda sterkere samarbeid i 2016, sier festivalsjef Alexandra Archetti Stølen i en pressemelding.

– En tung å vanskelig beslutning å kansellere Beirut & Beyond, er tonen fra Oslo World Music-sjef Alexandra Archetti Stølen.
Foto : Claudio Castello

– Vanskelig beslutning
Kanselleringen begrunnes med begrenset kapasitet og infrastruktur i Beirut, samt festivalansattes praktiske og sikkerhetsmessige gjennomføringsevne.

– Det har vært en veldig vanskelig beslutning for oss og teamet vårt i Libanon å bestemme oss for å avlyse årets festival, men dette er på ingen måte en avslutning for satsingen, understreker Stølen.