Foto: Arkiv.
Foto: Alejandro Decap

– God integreringspolitikk innebærer plikter og krav

– Arbeiderpartiet ser ut til å mene at vi kan droppe krav og forventninger og likevel lykkes med integrering, skriver Frps Himanshu Gulati i et innlegg i Dagbladet.

Utrop nr. 43/2016 (10.11.2016)

Gulati (bildet) viser til et innlegg av Ap-politiker Zaineb Al-Samarai, som han tolker som et angrep på innvandrings- og integreringsministeren. 

– Listhaug har formidlet et viktig budskap: ingen i Norge skal tvinges til verken å drikke alkohol eller spise svinekjøtt (eller andre typer kjøtt de ikke måtte ønske), men ønsker man å være en del av det norske samfunnet og for eksempel jobbe i en butikk, kiosk eller restaurant, må man tåle å slå inn bacon eller øl i kassa, eller servere gjester pizza med skinke og vin.

Har ikke integreringspolitisk monopol
Å tegne et bilde av at venstresiden har et monopol på å fremheve gode integreringspolitiske intensjoner, skal hun ikke slippe unna med, poengterer han videre.

– God integrering har imidlertid flere sider ved seg: deltagelse i studier og arbeidsliv, deltagelse i samfunnslivet og fritidsaktiviteter, forståelse av norske verdier, og veldig mye annet.

Les også Al-Samairais innlegg: "Jeg er vokst opp i Norge, men føler meg truet av dine holdninger, Sylvi"