Aina Stenersen beordret Kristin Brataas til å fjerne rasistisk Facebook-post.
Foto: nyebilder.no

Leder av Oslo FrP tar avstand fra rasistiske uttalelser

Aina Stenersen (FrP) tar avstand fra "trønderske banneord" etter at partikollega Kristin Brataas mandag kveld  kalte Lan Marie Nguyen Berg (MDG) blant annet for ”vietnamesermegge” i en Facebook-post.

Utrop nr. 02/2017 (17.01.2017)

Studieleder i Nordre Aker Frp, Kristin Brataas, la mandag kveld ut en Facebook-post hvor hun rasistisk omtaler miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg. Aina Stenersen, leder for Oslo FrP, beordret Brataas til å fjerne Facebook-posten, skriver Dagsavisen.

Tar det på alvor
– Jeg tok tak i dette så fort jeg fikk vite om det, og ba henne om å fjerne meldingen. Dette er holdninger som Frp ikke står for. Vi ønsker å diskutere politikk og sak, men slike karakteristikker ønsker vi ikke, sa Aina Stenersen til Dagsavisen.

Stenersen legger til at FrP tar Facebook-posten på alvor og kommer til å ha et møte om saken. Hun forteller til Dagsavisen at hun er glad posten er fjernet, og at de ønsker å omtale motstandere med respekt, uansett om de er uenige i sak.

En ikke-sak
«Jeg blir så inni granskauen forbanne på dette fittetryne av en vietnamesermegge. Send henne og hennes likesinnende til Vietnam eller Nord-Korea hvor denne kommunistiske diktatoriske sekten passer inn!!!» skriver Brataas i Facebook-posten.

Hun sier til Dagsavisen at det er en ikke-sak, og forteller at det er et trøndersk banneord og en typisk trøndersk måte å uttale seg på. Hun sier hun kan ikke skjønne hvorfor noen skal oppfatte det som rasistisk.

– Saken ble slettet raskt, da jeg skjønte at den var upassende. Men når det gjelder saken så er jeg uenig i henne, sier hun videre til Dagsavisen.