TOLERANSEUKA 2009

 
Kong Steve fra boka Kong Steves selvlysende hip hop bibel i Elling Borgersruds skikkelse kommer til Holmlia og Bjørnholt bibliotek i Toleranseuka.

Mandag og tirsdag 9. og 10. november lærer han elever i ungdomsskolen å lage egne hip hop-tekster, basert på toleranse og respekt.  Han har selv oversatt den svenske boka Kong Steves selvlysende hip hop bibel til norsk, og lagt miljøet til Holmlia. Rap handler ikke bare om å skrive. Kong Steve hjelper også elevene med framføringen i byens flotteste biblioteklokale på Bjørnholt skole onsdag 11. november kl. 11.30.  

Allerede fra 2. november vises utstillingen ”Retten til selvbestemt liv” i foajeen på Holmlia bibliotek. Dette er et fotodialogprosjekt der 10 elever fra Sogn videregående skole har intervjuet og fotografert familier fra forskjellige land. Mange av dem forteller om økt bevissthet når det gjelder å ta egne valg på tvers av tradisjoner.  Torsdag 12. november kl. 10.00 kommer 3 av dem til Holmlia og forteller om prosjektet for elever i ungdomsskolen.  Somaliske Amal Aden er blant dem som har skrevet medrivende om å stå opp for seg selv og ta egne valg i boka Se oss..  Denne boka er blant anbefalingene bibliotekarene har med. 

For de voksne tilbyr vi Hamsun-program med Ola B. Johannessen tirsdag 10. kl. 18.00.  Skuespilleren behandler forfatterens ulike roller basert på boka På gjengrodde stier.

FULLT PROGRAM FOR TOLERANSEUKA ER VEDLAGT.

Velkommen!

Se også www.deichman.no.

Deichmanske
eichmanske bibliotek Holmlia og Bjørnholt skole

Toleranseuka 2009 9.-13. november

Foajeen Holmlia 2.-16. nov.

”Retten til selvbestemt liv” – fotodialogprosjekt og utstilling ved elever fra Sogn videregående skole. (se 12.nov.)

Teatersalen Holmlia man. 9. nov. fra 11-15

Kong Steve fra boka Kong Steves selvlysende hiphopbibel har skriveverksted for elever fra Holmlia skole. 

Biblioteket Bjørnholt tirs. 10. nov. fra 11-15

Kong Steve har skriveverksted for elever fra Bjørnholt ungdomsskole.

Teatersalen Holmlia tirs. 10.nov. kl. 18.00

På  gjengrodde stier – Hamsunprogram med skuespilleren Ola B. Johannessen.  Gratis.  Åpent for alle.

Biblioteket Bjørnholt skole ons. 11.nov. kl. 11.30

Framføring med Kong Steve og elever fra skrivekursene på Bjørnholt og Holmlia. Åpent for alle.

Teatersalen Holmlia tors. 12.november kl. 10.00

Åpning av fotodialogprosjektet og utstillingen ”Retten til selvbestemt liv” ved 3 av elevene fra Sogn v.g.s. Elevene har intervjuet og fotografert familier fra mange land. Mange av dem som har deltatt i prosjektet forteller om økt bevissthet om muligheten til å ta egne valg på tvers av tradisjoner. Biblioteket medvirker med boktips. For inviterte elever i ungdomsskolen

Teatersalen Holmlia fre. 13.november kl. 11.30

Fortellergruppa “Duk bre deg ut” viser De ville svaner – en spennende marionetteforestilling basert på et russisk eventyr. For påmeldte barnehager.