Venstresidens frykt for islam

Flere undersøkelser viser at europeiske og norske muslimer møter diskriminering på mange felter i samfunnet. Det er en overveldende negativ presse-oppmerksomhet rettet mot muslimer, og lovforbud mot muslimske religiøse uttrykk innføres i økende grad på tvers av Europa, eksempelvis mot minareter i Sveits og mot hijaber i Frankrike.

– Vi ser dessverre tegn til at det finnes en generell mistro til muslimer i store deler av befolkningen på tvers av det politiske spekteret. I den norske debatten har deler av venstresiden vært nølende og usikker på hvordan debatten om norske muslimer skal håndteres, sier Kari Helene Partapuoli, leder i Antirasistisk Senter.

Antirasistisk Senter ønsker med å lage arrangementet å sette et kritisk fokus på redselen for islams plass i det norske samfunnet.

– Også på venstresiden har flere fremmet forbudslinjen mot religiøse symboler, og begynt å snakke som om de langt fleste norske muslimer ikke skulle dele grunnleggende demokratiske verdier med resten av befolkningen. Vi finner det nødvendig å advare mot økende tendenser¨til islamofobi også på den norske venstresiden.

Innledere:

Akhtar Chaudhry, visepresident i Stortinget, SV.
Heidi Nordby Lunde, skribent og politiker, Høyre.

Panel:

Mariette Lobo, medlem i antirasistisk utvalg, Rødt.
Marte Michelet, debattredaktør, Dagbladet.
Iffit Qureshi, skribent.

Møteleder og kontaktperson:

Kari Helene Partapuoli, leder i Antirasistisk Senter. Mobil: 41 32 49 02.