Venstresidens frykt for islam

Fredag 19. november klokken 14.00 arrangerer Antirasistisk Senter et seminar som retter et kritisk blikk mot venstresidens tilnærming til norske muslimer. Seminaret er en del av Globaliseringskonferansen på Folkets Hus i Oslo.

Flere undersøkelser viser at europeiske og norske muslimer møter diskriminering på mange felter i samfunnet. Det er en overveldende negativ presse-oppmerksomhet rettet mot muslimer, og lovforbud mot muslimske religiøse uttrykk innføres i økende grad på tvers av Europa, eksempelvis mot minareter i Sveits og mot hijaber i Frankrike.

– Vi ser dessverre tegn til at det finnes en generell mistro til muslimer i store deler av befolkningen på tvers av det politiske spekteret. I den norske debatten har deler av venstresiden vært nølende og usikker på hvordan debatten om norske muslimer skal håndteres, sier Kari Helene Partapuoli, leder i Antirasistisk Senter.

Antirasistisk Senter ønsker med å lage arrangementet å sette et kritisk fokus på redselen for islams plass i det norske samfunnet.

– Også på venstresiden har flere fremmet forbudslinjen mot religiøse symboler, og begynt å snakke som om de langt fleste norske muslimer ikke skulle dele grunnleggende demokratiske verdier med resten av befolkningen. Vi finner det nødvendig å advare mot økende tendenser¨til islamofobi også på den norske venstresiden.

Innledere:

Akhtar Chaudhry, visepresident i Stortinget, SV.
Heidi Nordby Lunde, skribent og politiker, Høyre.

Panel:

Mariette Lobo, medlem i antirasistisk utvalg, Rødt.
Marte Michelet, debattredaktør, Dagbladet.
Iffit Qureshi, skribent.

Møteleder og kontaktperson:

Kari Helene Partapuoli, leder i Antirasistisk Senter. Mobil: 41 32 49 02.