Fritt Ord inviterer til: En ballong til Allah – kvinner og islam

Author Recent Posts Majoran Vivekananthan Latest posts by Majoran Vivekananthan (see all) Utrops utgave 26 – 2019 ute nå! - 11.07.2019 Ingen uavhengig jury bak prisutdelingen - 01.07.2019 Rashidi skrev bok om anus - 31.05.2019 Premiere på Nefise Özkal Lorentzens dokumentarfilm En ballong til Allah. Den egyptiske feministen og forfatteren Nawal El Saadawi kommer direkte […]
Premiere på Nefise Özkal Lorentzens dokumentarfilm En ballong til Allah.
Den egyptiske feministen og forfatteren Nawal El Saadawi kommer direkte fra Kairo for å innlede om kvinners roller i muslimske kulturer og kvinners kamp for frihet under den pågående egyptiske revolusjonen. 
Da den norsk-tyrkiske filmskaperen Nefise Özkal Lorentzen var liten, pleide hun å sende ballongbrev til Allah. Nå vil hun sende en ny ballong for å endre kvinnens rolle i den muslimske kulturen. Ved å følge sin mormors “sufi”-vei begir hun seg ut på en reise for å finne tilbake til mormors islam. Filmen pendler mellom hennes faktiske reise og hennes drømmer. Hun opplever mangfoldet i Kairo, Istanbul og Oslo gjennom å drikke te med den egyptiske feministen Nawal El Saadawi, finne håp og inspirasjon i livet til den 90 år gamle forfatteren Gamal al-Banna og å møte en ung salafist. På sin vandring gjennom labyrinten begynner Nefise å innse at islam ikke er det eneste stedet å lete, men at det finnes en sammenheng mellom de tre abrahamittiske religionene og undertrykkelsen av kvinner.
 
Påmelding: [email protected]