Rettighetskurs for unge asylsøkerkvinner

Illustrasjonsfoto: "Ainny" er hennes dekknavn her i Norge hvor hun har fått politisk asyl. Hun har master i pedagogikk og har jobbet som skoleinspektør for utdanningsdirektoratet i Pakistan
Foto: Liv Santos Holm
Author Recent Posts Majoran Vivekananthan Latest posts by Majoran Vivekananthan (see all) Utrops utgave 26 – 2019 ute nå! - 11.07.2019 Ingen uavhengig jury bak prisutdelingen - 01.07.2019 Rashidi skrev bok om anus - 31.05.2019 25 unge asylsøkerkvinner skal i løpet av neste uke få kunnskap om kvinners rettigheter. I tre dager skal jentene diskutere, […]
0Shares

25 unge asylsøkerkvinner skal i løpet av neste uke få kunnskap om kvinners rettigheter. I tre dager skal jentene diskutere, lytte til foredrag, delta i øvelser og utveksle erfaringer om kvinneliv i Afghanistan, Iran, Irak, Russland, Sri Lanka, Somalia, Nigeria, Uganda, Eritrea, Etiopia og Norge. De fleste asylsøkere i Norge er menn, og få tilbud er spesielt tilrettelagt for asylsøkerkvinner.

Intensjonen er at jentene skal få kunnskap om menneskerettigheter, få en positiv adspredelse i hverdagen og utvikle selvtillit og mestring. Asylsøkere i Norge kommer ofte fra stater der respekten for kvinners rettigheter er mangelfull. Det er derfor viktig at de unge kvinnene blir klar over at de har rettigheter på lik linje med menn. Det at jentene deltar på kurset uten gutter, er vesentlig. Da er sannsynligheten større for ærlig utveksling i samtaler og diskusjoner. Det å lære om demokratiske og menneskerettslige verdier er viktig for de unge kvinnene, enten de kommer til å bli i Norge eller returnerer til sine hjemland.

Menneskerettighetsakademiet har utviklet kurstilbudet i samarbeid med Redd Barna. Jentekurset er tidligere gjennomført i Troms, i samarbeid med mottakene på Sjøvegan og på Setermoen, i Levanger, i samarbeid med Leira mottak, og i Sandnes, i samarbeid med Dale mottak.

Kurset skal fra 6. til og med 8. november fra kl. 09.00 til kl. 15.15 på Røde Kors huset, Skedsmogata 3c, 2000 Lillestrøm. Tiltaket er et samarbeid mellom Menneskerettighetsakademiet, Redd Barna og Flyktningstiftelsen Skedsmo mottak, og støttet av EXTRAStiftelsen Helse og Rehabilitering med EXTRAmidler.

For mer informasjon kontakt:
Lillian Hjorth, daglig leder i Menneskerettighetsakademiet (97065530).