Norske migrasjonslandskap i endring

 
Norsk nettverk for migrasjonsforskning (NMF) holder sitt årlige seminar 13. desember: Det norske migrasjonslandskapet i endring: Trender, debatter og nye utfordringer

Flyktninger og familieinnvandrere fra utenfor Europa dominerte lenge migrasjonsstrømmene til Norge, men de siste årene har bildet endret seg. Polske arbeidsinnvandrere, spanske «euroflyktninger», «partysvensker», rumenske tiggere, «papirløse» og stadig flere «nye» innvandrergrupper har gjort seg gjeldende, blant annet som følge av EØS-avtalens frie bevegelighet.

Nye spørsmål i skjæringspunktet mellom migrasjon, kontroll, arbeidsliv og velferd er satt på dagsorden, samtidig som det tradisjonelle asylsystemet, familieinnvandrings- og integrasjonspolitikken er satt under press i en ny politisk virkelighet etter regjeringsskiftet. «Nye» og «gamle» migrasjonsstrømmer griper inni hverandre på nye måter, og rammebetingelsene for forskning, politikk og offentlig debatt på migrasjonsfeltet er i rask endring. Hvordan kan og bør migrasjonsforskningen bidra til å forstå de nye utviklingstrekkene?

Innledere:

  • Jon Horgen Friberg: Arbeidsmigrasjon og fri flyt
  • Ada Engebrigtsen: Romfolk og tilreisende fattige
  • Marko Valenta: Nye trender på asyl- og flyktningefeltet
  • Christine Jakobsen: Papirløse og velferdsstatens grenser

For påmelding klikk her.

Norsk nettverk for migrasjonsforskning  (NMF) er et forskernettverk som skal legge til rette for informasjonsutveksling for forskere og studenter og synliggjøre norsk forskning på migrasjonsfeltet. NMF er tilknyttet Nordic Migration Research  (NMR) som er en nordisk medlemsorganisasjon for forskere innen migrasjonsfeltet.