Koordinator for Publish What You Pay-kampanjen i Norge

Vil du være med i kampen for en mer rettferdig fordeling av oljeressursene? Ledig stilling som koordinator for den norske Publish What You Pay-kampanjen. Kampanjen er et samarbeid mellom Fellesrådet for Afrika, Framtiden i våre hender, Kirkens Nødhjelp og Transparency International Norge.

6 måneders engasjement med mulighet for forlengelse. Kampanjen skal stille krav om åpenhet til norske selskaper og myndigheter som er involvert i oljevirksomhet i sør; det er et bidrag i kampen for å sikre ansvarlig forvaltning og rettferdig fordeling av oljeressursene.

PWYP-Norge er del av den internasjonale PWYP-kampanjen (www.publishwhatyoupay.org) bestående av mer enn 280 medlemsorganisasjoner, som arbeider for internasjonale standarder for åpenhet i rapportering om signaturbonuser, lisenser, beskatning og bruken av disse i vertsland. Kampanjen arbeider også for andre tiltak som fremmer åpenhet og ansvarlighet i virksomheten til giverland, i selskaper som driver utvinning, samt i lovgiving og praksis i selskapenes hjemland.

Arbeidsoppgavene er varierende og utfordrende, og koordinatoren og rapporterer til styringsgruppen bestående av de fire organisasjonene. Arbeidssted: FIVH i Oslo.

Kvalifikasjoner: Relevant utdanning eller erfaring fra fagfeltene ressursutvinning, styresett eller bedrifters samfunnsansvar.

Søknad med CV sendes pr epost til [email protected]

For ytterligere opplysninger, se www.transparency.org eller www.framtiden.no. Ta også kontakt med Arild Hermstad, FIVH eller Jan Borgen, Transparency International (mobil 90 50 50 89).

Søknadsfrist: tirsdag 25. april