Første multikulturelle julekalender i Norge

I årets julekalender på TV Norge - Jul i Tøyengata - slippes komikeren Zahid Ali løs på det norske folk for å gjøre ventetiden både kortere og morsommere.

Juleforberedelsene i Tøyengata er ikke som juleforberedelser andre steder i Norge. Her blir det norsk førjul med etnisk vri, melder TV Norge.

I Jul i Tøyengata møter vi Skomaker Ali (Zahid Ali) som har hatt sin skomakerbutikk på Tøyen siden han kom til Norge i 1972. Tvers over gaten ligger jernvarehandelen A.O. Konnerud (Zahid Ali) som er den siste norske butikken på Tøyen. Den drives av den desillusjonerte, barnløse, grinebiteren Konnerud.

Mellom disse to etniske ytterpunktene møter vi et mylder av fargerike figurer som alle på ymse vis vikles inn i intriger basert på rikelig med fordommer, blandet med store doser klassisk norsk juleforberedelse.

Vi møter serbere, somalierer, jøder, sikher, indere og pakistanere som alle har sitt å handskes med. Alt fra mislykket mafiavirksomhet, porno som binæring, angst for omskjæring, narkogjeld og skumle Luica-tog!

Jul i Tøyengata
Hverdag kl 2015 fra 1.desember