Avhengig?

0Shares
Latest posts by Jon Arne Arnseth (see all)

Nye nettsamfunn popper opp hele tiden, og plutselig er det noe annet som er kult. Lenge var det Myspace som var tingen, nå ser det ut som om det er Facebook som skal oppta ungdommenes tid.

Vi bruker ufattelig mye tid på nettsamfunn. Hver gang jeg logger på en pc er det noe av det første jeg sjekker, om noen har lagt meg til som venn, om noen har sendt meg en melding, eller om noen har skrevet i gjesteboken min, eller på ”wall’en”. Er jeg av en eller annen grunn uten pc et par dager merker jeg hvordan det klør i fingrene og nysgjerrigheten og spenningen stiger. Det kan jo være en livsviktig beskjed som ligger og venter.

Man møter gamle venner, nye venner, og kanskje til og med noen som etter hvert blir til mer enn en venn. Folk blir sammen via nett, og noen går så langt som å gifte seg med nettkjæresten sin. Forhåpentligvis har de møtt hverandre IRL (in real life) et par ganger før bryllupet skal stå.

På flere måter bytter sider som Facebook og Myspace ut utelivskulturen vår med noe mye mindre personlig. Vi trenger ikke gå ut av huset for å få nye venner. Vi kan gjøre alt via nett nå, til og med finne en ektefelle. Om dette er en bra ting vet jeg ikke, men det er i hvertfall fryktelig praktisk! Informasjonen vi legger ut, og bildene, kan bli sett av mange flere enn vi tror, noe som også kan misbrukes.

Vi må bare passe på at vi ikke lar disse sidene styre oss for mye. Vi må ikke bli avhengige.

Ikke sitt på Facebook når det er sol ute, det er mitt råd, og tenk tre ganger før du legger ut telefonnummeret ditt.