Vil du bli Norgesmester i glede?

0Shares

Dragens hule i Vikingland er omgitt av snø og slaps, og de solfylte dagene med softis, sukkerspinn og karuseller virker så uendelig langt borte.

Likevel sitter 200 spente ungdommer inne i vikingskipet i håp om å få tilbringe sommeren med å mekke burgere på Rockburgern, lodde ut bamser på Lykkehjulet, selge bilder på Tømmerrenna eller gi hundretusener av mennesker adrenalinkick i Thunder Coaster, Speedmonster, Japp Space Shot eller Loopen.

De er blant de heldige som har fått lov til å prøve seg i første fase av rekrutteringsprosessen, gruppeintervjuet.

– Å ansette 550 nye ”tusenfrydere” i løpet av 2-3 måneder er ingen liten jobb. Derfor arrangerer personalavdelingen både gruppe- og dybdeintervjuer der kandidatenes egenskaper kartlegges. En tusenfryder må blant annet være kontaktsøkende og nøyaktig, ha pågangsmot, humor og stå-på mentalitet.
På gruppeintervjuet er det ganske tydelig hvem som har potensiale, sier Vidar Hynden, avdelingsleder for avdelingen Spill og Aktiviteter.

Etter en introduksjon i Vikingskipet blir kandidatene delt inn i grupper på mellom ti og femten personer. Kandidatene blir delt inn etter hvilken avdeling de helst vil jobbe på. Nå skal de gjennom forskjellige oppgaver bevise at akkurat de passer til en sommerjobb på Tusenfryd.

Etter en kort presentasjonsrunde der alle har tegnet et bilde av seg selv får deltagerne på gruppen for avdelingene Spill og Butikk en salgsoppgave der de skal vise salgsevner og kreativitet.

Etter en rekke andre oppgaver er det en liten test der Jenny Kushner, avdelingsleder på Butikk, leser opp påstander og kandidatene skal rekke opp ja- og nei-lapper.

– Selve svaret har ikke noe å si, sier Jenny. – Men hvordan du begrunner det og om du viser at du er i stand til å ta egne standpunkt.

Når intervjuerne synes de har fått godt nok inntrykk av alle til å kunne ta en avgjørelse avsluttes intervjuet og de går ut for å diskutere seg i mellom.

Tilbake i intervjurommet sitter 15 spente søkere. Silje, Ayda, Madelene, Elisabeth, Kristine og Martine har sommerfugler i magen og venter spent på resultatet. Gruppeintervjuet var ikke så skummelt som de hadde trodd, men de innrømmer at de var ganske nervøse.

– Det er jo et stort nederlag om jeg ikke får jobb da, sier Martine som ellers jobber på Spenst i Vestby.

Elisabeth har kommet hele veien fra Trondheim for å komme på intervju. Hun har hørt mye positivt om Tusenfryd. Det er forskjellige grunner til at jentene har søkt jobb på Tusenfryd i år. Mange har hørt at det sosiale miljøet er spesielt godt og de synes også det er digg med gratis inngang og billige flyturer i Sky Coaster.
Ayda (15) er her sammen med tvillingsøsteren Aysa. Begge to skulle gjerne hatt jobb på Tusenfryd ettersom de ikke har så mye å finne på i sommer. Dersom en av dem skulle gå videre og den andre ikke, gjør ikke det noe.

– Vi er glade for hverandre uansett vi, sier de i munnen på hverandre før Aysa blir ropt ut.

Så har alle fått resultatet, mange kom videre og endel gjorde ikke. Kristine er en av de heldige som har fått komme videre. Hun skal kanskje få lov til å jobbe på en av restaurantene i parken. Kanskje er det hun som ekspederer oss en solfyllt dag på Tusenfryd til sommeren!