Snart ut i felten!

0Shares

Tusenfryd er snart klar for åpning og rundt om er bamser hengt opp, attraksjoner satt sammen og vasket, parken er børstet og solen skinner. Det begynner til og med å lukte parkåpning i parken. Lukten av nystekt pizza siver ut fra Fryden der det foregår opplæring i laging av Tusenfryds nye pizzakonsept.

– Alle pizzaene har fått navn etter forskjellige attraksjoner, sier Victoria Wilkinson (17), som er skiftleder på avdelingen Spill og Aktiviteter i år og er nå i gang med å bære hele 43 pizzaer ned til lunsjsultne spillfrydere. – Disse pizzaene er herlige, smaker nesten som Peppes!, smiler hun under et lass pizzaer.
Vel nede i vikingskipet igjen blir pizzaene godt mottatt.

– I dag ble det en litt sen lunsj, sier Vidar Hynden, avdelingsleder for avdelingen. – Når nesten 130 mennesker skal ha pizza på en gang, var det ikke mulig å få det til før.

I dag har de nye spillfryderne hatt et salg og service kurs, og ikke minst en uniformsopplæring. Gjennom flere runder har noen kvalifisert seg til finale i parkkunnskap. De som jobbet i fjor har fått rutineopplæring oppe i parken. I år venter litt mer ansvarsfulle oppgaver dem, og det er mye nytt, selv etter en hel sommer i parken.
Målet med opplæringen er, i tillegg til å gi ungdommene nødvendig informasjon om parken og arbeidsoppgaver, å la dem bli kjent med hverandre og legge grunnlaget for et godt miljø. I løpet av året arrangeres forskjellige sosiale aktiviteter som fotball- og volleyballcup og i september går Tusenfrydballet av stabelen der de aller flinkeste blir hedret med fine premier. Vidar Hynden har allerede klart å skape en utrolig trygghet og samhold blant ungdommene og når Erik Abelsen, driftsleder for Parkservice, kommer inn for å snakke om renhold, møtes han med trampeklapp.

Neste helg er det praktisk opplæring med spesielt inviterte gjester på fredag og lørdag. Søndag er det alvor og parken er offisielt åpen for alle. I år har den store berg og dalbanen i tre, Thunder Coaster, blitt oppgradert og etter andre dropp turer vognen rett inn i en splitter ny tunnel. Ellers er attraksjonene i tipptopp stand og Tømmerrenna, Japp Space Shot, Super Splash og ikke minst Speed Monster er klare for å ta imot store og små gjester hele sommeren.