Skolestart

Jeg må innrømme at skolestarten var tøff. På en måte hadde jeg gledet meg til å få litt struktur på hverdagen, for det savner man når man har hatt ferie en stund. Det er ikke bare gøy å gå rundt hjemme i pysjen og spise potetgull.
Jon Arne Arnseth
Latest posts by Jon Arne Arnseth (see all)

Etter hvert ønsker man å gjøre noe annet enn å sove. Forhåpentligvis fikk man jobbet litt i ferien også, for det er greit å ha litt ekstra lommepenger når høstmørket kommer og man vil trøsteshoppe litt.

Jeg begynte på en helt ny skole nå, og det er fire år siden jeg gjorde det sist, da var det videregående, nå var det ett hakk høyere opp på skolestigen. Jeg møtte tretti nye medelever og noen nye lærere, men navnene tok det litt tid med. Trikset er å koble navnet med noe spesielt med personen. For eksempel Kurt med piggsveis, Linda med rødt hår, Lars som er høy og så videre.

Når man begynner på en ny skole er det kanskje pinlig i starten. Alle er stille, redde for å bryte stillheten, og dette er kanskje mest aktuelt på barneskolen og ungdomsskolen. På videregående er man gjerne litt mer trygge på seg selv at man tør å prate med en fremmed. Nordmenn er litt sjenerte av natur og liker å holde seg for seg selv, men det er viktig å møte nye mennesker med et smil, for førsteinntrykket betyr mye. Men ikke la førsteinntrykket være fastlåst heller, for det kan endre seg. Du kan fort ta feil og tro at en person er sånn og sånn, når det faktisk er helt motsatt. Og tenk deg selv, en helt ny i klassen kan virke sjenert, men det betyr ikke at han eller hun faktisk er det til vanlig.

Man må kunne justere inntrykkene noe, og være åpne for alle. For den klassen du er i kommer du til å forbli i en stund, og da er det viktig at alle kommer overens.