Afroman sjarmerer fortsatt ungdommen

0Shares

Norsk ungdom omfavner fremdeles Afromans marijuana-inspirerte “Because I Got High”. Singelen troner øverst på salgstoppen også denne uken, og kvinnelige konkurrenter som Anastacia, Kylie Minogue, Alicia Keys og Jennifer Lopez må fremdeles se seg slått. Hiten lå også på toppen av den britiske hitlisten i flere uker.

Den omstridte rapperen og sangeren sier han nyter suksessen som har spredd seg fra hans hjemland USA til Europa og Norge.

– Jeg har det det fabelaktig om dagen. Det er kult å se at folk liker musikken min i Europa, sier Joseph Foreman alias Afroman til Origo.

“Because I Got High” har skapt rabalder med sin lystige tonsetting av alt som går galt under påvirkning av marijuana. Artisten selv hevder sangen ikke er noe annet enn en morsom fortelling fra hverdagen hans og kan ikke skjønne hvorfor han oppleves som kontroversiell.

– Jeg synes ikke jeg er kontroversiell i det hele tatt. Folk rapper om å skyte hverandre. Jeg er den morsomme fyren som får folk til å dra på smilebåndet.

På andreplass på VG topp 20-singellisten ligger Anastacia med “Paid My Dues” foran Kylie Minogues seiglivede hit “Can’t Get You Out of My Head”. Alicia Keys klamrer seg til fjerdeplass med “Fallin’” foran kollegaen Jennifer Lopez’ duett med Ja Rule på “I’m Real”.

På albumlisten troner fortsatt Morten Abels kritikerroste album “I’ll Come Back and Love You”. Anastacia debuterer på tredjeplass med platen “Freak of Nature” bak Pink Floyd-samleren “Echoes: Best of Pink Floyd”, som tar andreplass.