Ny kulturdirektør i Bergen med kenyansk bakgrunn

Vincent Mrimba blir kultursjef i Bergen kommune fra november.
Foto: OK Foto - Ole Henrik
Vincent Mrimba blir ny kulturdirektør i Bergen kommune, og tiltrer ved månedsskift

Siden 2012 har Mrimba vært rådgiver og senterkoordinator på Ny-Krohnborg senter for oppvekst, idrett og kultur. På Ny-Krohnborg har han vært en brobygger mellom ulike byrådsavdelinger, etater og frivillig kulturliv.

– Mrimba har solid erfaring fra nyskapende arbeid for økt deltakelse i kultur-, fritids- og idrettsaktiviteter blant barn og unge. Han bringer også med seg et stort nettverk og betydelig innsikt i hvordan Kulturetaten kan styrke sin samfunnsrolle og bidra til at enda flere innbyggere kan ta del i kulturbyen Bergen sine flotte tilbud og muligheter, sier kommunaldirektør i Byrådsavdeling for kultur, mangfold og likestilling, Harm-Christian Tolden til Bergen kommunes nettside.

Ser frem til overtakelse

Vincent Mrimba kommer opprinnelig fra Nairobi, Kenya. Til Bergen kom han som student for 20 år siden. Han har en bachelor i samfunnsøkonomi og mastergrad i sammenlignende politikk.

Han gleder seg til å starte i stillingen. At en mann fra Afrika går inn i kommunens toppledelse, håper han dessuten kan være en motivator for andre med minoritetsbakgrunn.

– Jeg har Bergens beste kolleger. Vi har et veldig godt arbeidsmiljø og kjempegode fagfolk med en god miks av ulike utdanninger, sier han.