Razzaq introduserer halal-vitamin D mot korona

Danyal Razzaq selger D-vitaminer til muslimer fra sin nettbutikk.
Ifølge forskere skal vitamin D beskytte mot luftveisinfeksjoner og kan også hjelpe mot korona.
666Shares

Det Oslo-baserte selskapet  drpill.no selger halal-vitamin D fra sin nettbutikk. Tablettene er produsert med gelatin fra fisk og vegansk glyserin.

– Ikke minst bruker vi det hellige vannet fra Mekka i produksjonen, opplyser Danyal Razzaq som står bak den nyåpnede nettbutikken.

Tablettene produseres i Norge -av Multilab Østfold AS og Pharmatech AS.

Luftveisinfeksjoner

Razzaq sier han har all verdens muslimer som sin målgruppe. Foreløpig har han solgt vitaminene i Norge, men er også blitt kontaktet fra England, Sverige, Danmark, Tyrkia og Pakistan. Forskere har sammenlignet et 40-talls  studier på området og kommet frem til at vitamin D gir en viss beskyttelse mot luftveisinfeksjoner, skriver forskning.no.

– Alt i alt ser vi en beskyttelseseffekt på rundt 10 prosent, men ser man på visse undergrupper, er beskyttelsen så stor som 40 prosent, sier lege og forsker Peter Bergman ved Karolinska Institutet til TV 4.

Anbefaler D-vitamin

Det er ikke blitt studert om D-vitamin beskytter spesifikt  mot korona. Tidligere har forskere påpekt at det ser ut til å være mer D-vitaminmangel blant dem som har dødd av covid-19, enn i befolkningen ellers. Bergman anbefaler overvektige, eldre personer med mørk hud, gravide og personer som er mye innendørs å få i seg vitaminet.