Stovner-ildsjelen startet sportsklubb

Styreleder Trang Tran (23) og Stovner Sportsklubb ble tidligere i høst nominert til Tippenprisen.
Foto: Tobias Mandt
– Lokalmiljøet på Stovner er helt fantastisk, sier Trang Tran, styreleder i Stovner Sportsklubb som ble startet opp under pandemien.
10Shares

Tidligere i høst ble styrelederen og Stovner Sportsklubb nominert til Tippenprisen for den jobben de gjør og har gjort for barn og unge på Stovner, ikke minst gjennom å starte opp under nedstengingen av landet.

Vinneren ble Alto Braveboy fra Gamlebyen Sport Og Fritid, som med flere andre har vært med å starte opp et fritidstilbud for barn og unge på Oslo øst.

– Det er viktig å opprettholdt et godt sosial miljø, skape steder der ungdom kan henge. Ikke minst har det vært viktig å holde motet oppe under nedstengingen av landet og alle klubbene, nor mange har får kjenne på. Nå jobber vi med den viktige jobben å få folk til å vende tilbake, sier hun til Dagsavisen.

Sammenslåing av to idrettslag

Stovner Sportsklubb ble til under pandemien. I 2020 ble det nemlig vedtatt å slå sammen Vestli og Rommen idrettslag. Trang Tran innrømmer at det tidvis har vært en tung jobb.

– Det har vært mye å gjøre i arbeidet med å opprettholde de medlemmene vi har under pandemien da hele landet stengte ned. Og nå er det å komme i gang igjen vanskelig, men vi står på så godt vi kan for både få tilbake de tidligere medlemmene og samtidig få inn nye.

Videre snakker hun om et godt sammenknyttet lokalmiljø, der alle kjenner alle.

– Vi er naboer, går på samme skole, trener sammen, henger sammen. Stovner Sportsklubb er godt synlig lokalt, for eksempel når vi har åpen dag eller gjennom andre idrettsaktiviteter og vi håper at vi på den måten kan skape en trygg og fin møteplass for barn og unge.

Opptatt av brobygging

Under pandemien har det vært mye fokus i media på de høye smittetallene på Oslos østkant. Og Trang Tran medgir at det selvfølgelig har vært mange som har vært preget av den alvorlige situasjonen.

– De gangene alt har vært stengt har det selvfølgelig vært tøft for mange, spesielt barn og unge. Men jeg syns Stovner har organisert smittevernet bra. Stovner har liksom fått så dårlig ry i sosiale medier, men når det skjer bra ting her er det lite snakk om det.

I en tid der både klasseforskjeller og rasisme preger det norske samfunnet kan nettopp det å drive med idrett være en sosial brubygger mellom folk.

– Stovner Sportsklubb å være en arena der barn og unge kan utfolde seg, ha det gøy og selvfølgelig trene. Men det sosiale er vel så viktig. Selv har jeg møtt mange helt utrolig flotte mennesker gjennom idrettsmiljøet, helt fra jeg var barn, og nå ønsker jeg og klubben å kunne de som møter våre unge på en positiv måte.