SV-Omar kan bli første ordfører med minoritetsbakgrunn

Det handler ikke om farge, det handler om hvilke perspektiver folk med forskjellig bakgrunn bringer til torgs, sier Omar Samy Gamal (SV) til Dagsavisen.
Foto: Oslo Kommune / Sturlason
Omar Samy Gamal (SV) bekrefter at han ønsker bli ordfører i Oslo.
566Shares

– Min motivasjon er den samme som den alltid har vært. Å være talerøret og bedre hverdagen for folka som ikke blir hørt. Det var det som fikk meg til å bli engasjert i politikk i første omgang, sier han til Dagsavisen.

Kampen om ordførervervet kan likevel bli lang. Om en ukes tid kommer nominasjonskomiteen i Oslo SV med sin innstilling. Deretter skal bystyrelista diskuteres i hele Oslo-partiet. Så skal de gjøre et valg 6. desember. Så kommer valget neste høst. Hvis venstresida vinner valget kan situasjonen fort ligne på den i dag. Et byråd med tre partier. Byrådslederjobben går til det største partiet. Og ett av de mindre kan fort vinne ordførerjobben.

– Hvis du blir ordfører blir du Oslos første med minoritetsbakgrunn. Er det viktig?

– Ja, men ikke fordi det er meg, men fordi alt for mange fortsatt ikke kjenner seg igjen i folka som styrer politikken. Det synes jeg er et problem. Men det handler ikke om farge, det handler om hvilke perspektiver folk med forskjellig bakgrunn bringer til torgs. At jeg veit veit hvordan det er å vokse opp i trange kår, gir andre perspektiver på for eksempel ungdomskriminalitet, sier han.