Gicewicz ny landslagssjef for bryterne

Mariusz Giuewicz blir ny norsk landslagstrener i bryting.
Foto: bryting.no
Norges Bryteforbund har presentert Mariusz Gicewicz som ny trener for herrelandslaget i bryting.

Gicewicz kommer fra jobben som landslagstrener i Nederland og har de to siste årene bidratt til seks medaljer i junior og U23-klassen. Han har også vært assistenttrener for det polske landslaget.

– Jeg er veldig glad for å ha fått denne tilliten, og gleder meg til nye utfordringer. Jeg vet jeg kommer til et lag med brytere på høyt nivå og store forventninger. Basert på resultatene i EM håper jeg at Norge vil kvalifisere seg til OL med en eller to brytere. Er vi først kvalifisert til OL er alt mulig, sier Gicewicz til Norges Bryteforbund.

Gicewicz skal trene herrebryterne sammen med Pål-Eirik Gundersen, mens danske Thor Hyllegård fortsetter som sportssjef.

Szymon Kogut, som siden i fjor høst har vært midlertidig landslagssjef, vil i tillegg fortsatt bidra i en konsulentrolle i tillegg til jobben som dansk landslagstrener.

Overtar etter Aanes

Gicewicz overtar sjefsjobben etter at Fritz Aanes og Stig-André Berge sluttet i november i fjor. Han får ansvaret for profiler som Felix Baldauf, Oskar Marvik og Exauce «Exo» Mukubu – alle kjent fra TV gjennom «Hodet i klemme»

Ifølge artikler i Utrop og VG var det til tider interne samarbeidsproblemer mellom mellom flere utøvere og tidligere trener Fritz Aanes.

Gicewicz skal følge opp den gode innsatsen fra et historisk bra EM forrige helg, hvor Norge til sammen tok fire medaljer.

– Vi er veldig fornøyd med denne løsningen. Gicewicz har veldig lik trenerfilosofi som Simon. Han hadde ikke muligheten til å jobbe på heltid for oss kombinert med jobben for det danske landslaget. Nå har vi lagt grunnlaget for å fortsette den gode sportslige utviklingen, sier sportssjef Thor Hyllegård i Norge Bryteforbund.