Selbekk inn i KrF-apparatet

Selbekk ble landskjent da han som sjefredaktør for Magazinet 9. januar 2006 trykket faksimiler av tolv karikaturtegninger av den islamske profeten Muhammed.
Maria Elisabeth Selbekk blir kommunikasjonsrådgiver i KrF. Hun er datteren til Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk som trykket Muhammed-karikaturene i 2006.
23Shares

Selbekk var redaktør for Magazinet fra slutten av 1990-tallet og frem til den ble fusjonert med Dagen i januar 2008. Han fikk mye medieoppmerksomhet i 2006 etter at han valgte å trykke de såkalte muhammedkarikaturene.

Selbekk ble landskjent da han som sjefredaktør for Magazinet 9. januar 2006 trykket faksimiler av tolv karikaturtegninger av den islamske profeten Muhammed. Mange muslimer følte seg dypt krenket av tegningene, og offentliggjøringen førte til voldsomme protester. Selbekk mottok flere drapstrusler, og det oppstod dramatiske demonstrasjoner, ambassadebranner og drap i den muslimske verden.

Etter at Selbekk dagen etter offentlig beklaget seg ba Mohammed Hamdan, lederen i Islamsk Råd Norge, alle muslimer akseptere Selbekks beklagelse og legge striden bak seg.

På tiårsdagen for starten på karrikaturstriden, 30. september 2015, besluttet Fritt Ords styre å tildele Selbekk Fritt Ords Honnør.

Datteren er abortmotstander

Hun var motstemme foran kvinne­bevegelsens markering av 40 år med selvbestemt abort og har debattert mot kritisk kvinne­bevegelse om tvillingabort, i følge Vårt Land.

– Hun har erfaring fra kommunikasjon på noen av KrFs viktige felt. Hun har også lang bakgrunn fra kommunikasjonsarbeid og sosiale medier og vist at hun kan skrive gode tekster om spørsmål som er etisk vanskelige, sier kommunikasjonssjef i KrF, Elisabeth Løland.

Hun har i fjor vinter talt på kristenkonservative Oslo Symposium. Der kom hun også inn på Menneskeverd under KrFs retningsstrid oppfordret partiet til å velge den siden der de fikk mest gjennomslag om å stramme inn sider ved dagens abortlov. Den retningen vant.

Du har selv vært samfunnsdebattant, blant ­annet foran 40-årsmarkeringen av selvbestemt abort. Gjør dette den nye posisjonen din vanskelig på noe vis i møte med ­offentligheten?

– Jeg ser ikke slik på det. Alle som har et restriktivt syn på abortloven har like stor rett til å delta i samfunnsdebatten. Jeg legger vekt på å være redelig, saklig og respektfull. Da forventer jeg det samme tilbake, svarer Selbekk til Vårt Land.