Halal-mat som lokkemat for å sanke stemmer?

Ifølge Statistisk Sentralbyrå var det ved forrige valg to av tre med ikke-vestlig bakgrunn som ikke brukte stemmeretten sin.

Dette er svært skuffende, ettersom den politiske situasjonen kunne vært en helt annen dersom stemmeretten ble brukt.

Så er det tid for valg igjen, og partiene arrangerer grillfester for sine nye borgere for å fiske stemmene deres. Og det er gratis halal mat som serveres på disse festene som lokkemat for stemmene. Det blir også servert taler fra ulike politikere på typiske minoritetsarrangementer.

Det blir lovet både det ene og det andre, og gitt løfter om et bedre liv for nettopp minoriteter i Norge. Dersom vi stemmer på dem. Men hva skjer rett etter valget? Nemlig det at alle løftene går opp i røyk. Lærer vi noe av dette? Å nei da, vi er så lojale og stemmer på de samme partiene år inn og år ut. Så hvorfor skal de innfri noen av løftene når de likevel får stemmene våre?

Jeg synes at alle som kan bør stemme under ethvert valg, og ikke komme med unnskyldninger som at vi ikke vet hvem vi skal stemme på. Vi kan ikke være passive til noe så viktig som å velge hvem som skal ta viktige avgjørelser i samfunnet vi lever i. Og vi bør bruke litt tid for å sette oss ned og finne ut hvem som mener hva og om vi er enige eller uenige med dem.

De fleste minoriteter er imot Frp, det er det ingen tvil om. Men gir minoritetene sin stemme til et annet parti for at Frp ikke skal bli det største partiet i fremtiden? Hvis alle minoritetsspråklige brukte stemmen sin, ville ikke Frp vært det nest største partiet etter Ap i dag.

Det har blitt flere politikere med minoritetsbakgrunn som har kommet frem i media i det siste. Det finnes tre typer av dem mener jeg. Den ene typen er den som forsvarer minoritetene hver gang det dukker opp en problemstilling. Den andre er den som angriper minoritetene hver eneste gang. Og til slutt den som er passiv og ikke vil uttale seg eller ha noen mening. Da er det jo klart hvem vi skal gi vår stemme, nemlig en som forsvarer oss og ikke angriper oss eller er passiv til saker som gjelder oss.

Jeg synes også at det burde bli et mye større engasjement fra de ulike minoritetene i politikken enn det er i dag. Hvem forstår bedre enn en som tilhører en minoritetsgruppe hvilke behov som må oppfylles for å klare seg i det norske samfunnet? Og enhver minoritetsgruppe i Norge trenger en som representerer dem i dagens politikk. Så sett dere ned, og finn ut hvem dere vil stemme på, og bruk deres rett til å stemme. Ikke ta den for gitt, for det har utrolig mye å si for deres liv i fremtiden.