Heia Norge!

Norske jenters innsats under VM er upåklagelige. Jentene sikret oss en fjerdeplass i VM. Dette er stort, og vi er stolte av landslaget!

Landslaget fikk dessverre ikke oppmerksomheten den fortjente. Hadde dette vært herre- landslaget hadde hele landet vært kledd i rødt, hvit og blått.
Det hadde vært fotball på tv og i alle andre medier nærmest døgnet rundt. Overfylte puber, avspaseringer, til og med egenmeldinger, for ikke å snakke om de som tar ferie for å med seg hele mesterskapet. Hva kommer det av?
VM i damefotball startet i 1991. Mye har skjedd i løpet av disse16 årene eller de fem gangene mesterskapet har vært spilt av damer, og heldigvis ser vi endringer både i mediedekningen og allmenninteressen rundt fenomenet selv om det er langt til vi er i mål.
Inngrodde maktstrukturer er ikke lett foranderlige. Det er bare slik det er. En titt på debattsidene hos landets store aviser under VM 2007 forteller i klartekst hvordan innleggene har en overvekt av useriøs og harselerende toner.
Maktstrukturer som utestenger halvparten av klodens, og i dette tilfelle landets befolkning, må knekkes og omstruktureres.
Vi kan blant annet slutte å omtale VM 2007 som dame-VM eller Dame-
Landslaget, mens vi til stadighet kaller herrelandslaget bare for landslaget og herre- VM bare for VM.
Vi gleder oss allerede til VM 2011, og håper på minst en fjerde plass. Vi kan jo håpe på Gull også. Landslaget har klart det før, og har all forutsetning til å klare det igjen.
Kjære landslaget, tusen takk for en fenomenal innsats under VM 2007.