Selvfinansiert norsktamilsk actionfilm har premiere i helgen

0Shares

12. september på Filmens Hus skal filmproduksjonsselskapet NT Productions presentere sitt seneste produkt, krim- og actionfilmen “Meendum”. Filmen blir tidenes første i sin sjanger laget av en norsktamil.

Utrop har snakket med en av initiativtagerne bak filmprosjektet, Sivasubramaniam Thurupan. Han og NT Productions har ikke fått et øre i offentlige kulturmidler til å lage filmen. Istedet har han jobbet utrettelig med å samle inn penger, i tillegg til å ha tatt opp lån for å oppfylle drømmen om å skape tidenes første tamilske actionfilm.

– Vi har fått inn bidrag fra venner, familie og andre privatpersoner i vårt miljø. Uten deres hjelp hadde det vært vanskeligere å starte produksjonen.

Upløyet mark

NT Productions så dagens lys i 2004. I februar samme år hadde de sin første visning, ironisk nok også den gang i Filmens Hus.

– Våre produksjoner frem til nå har alltid vært forholdsvis korte kunstfilmer. Nå går vi for første gang løs på en helaftens film, med et dagsaktuelt tema, fastslår Thurupan.

Tester vannet
Handlingen i “Meendum” er lagt til Oslo, mens selve filmingen gjort i Drammen og Lørenskog i tillegg til Oslo. Hovedhistorien er to gutters kjærlighet til en vakker jente, som spilles av 18-åringen Barathi. Konflikter oppstår, men også kjærlighet. Filmens manus var opprinnelig ferdig i 2007, men måtte skrives om etter Kaldbakk-drapet.

Thurupan sier planen først er å tjene inn noe penger på visningene og sørge for at filmen blir en kassasuksess blant norsk-tamilske filmgåere før man eventuelt skal slippe filmen ut på mainstream-markedet.

– Vi tar en ting av gangen. Først visningene blant våre egne, så kan vi kanskje se an om vi kan gjøre dette for et bredere publikum, og ha teksting på norsk og engelsk.

Hva slags mottakelse venter dere i NT Productions fra kinogjengerne?

 
Foto : ntpicture.com

– Halvparten vil kanskje like filmen, halvparten kanskje ikke. Vi får leve i uvisshet og spenning før premieren, avrunder Thurupan.

Regi: Stephen
Redigering: Thurupan
Medvirkende: Sweatha Barathi, Thiru, Vaseeharan, m. fl.
Utgivelsesår: 2009

Her kan du se en liten forsmak på filmen: