K´naan avlyser konsert i Oslo

Canadisk-somalieren og popstjernen K´naan har lenge vært kontroversiell på grunn av sin støtte til piratene som kaprer handelsskip på somalisk farvann og ute i Aden-bukta. – For meg er de en grensevaktstyrke som forsvarer Somalias kyst og som trengs når vi ikke har regulære styrker eller en fungerende regjering til å forsvare våre interesser, skrev han nylig i en kronikk.
Foto: David Shankbone
Skavlan-aktuelle Hinda Zahra erstatter canadisk-somalieren under årets Oslo World Music Festival.
0Shares

K´naan, som skulle ha besøkt Oslo World Music Festival fredag 5. november, avlyser både Asia- og Europaturneen sin i høst av personlige årsaker, skriver Oslo World Music Festival i en pressemelding.

Han blir erstattet av marokkanske Hindi Zahra. Zahra, som nylig har vært på Norgesbesøk, og gjestet talk-showet Skavlan, blir av kritikere beskrevet som en svært spennende artist.

– Hindi Zahra har kommet seg inn i den musikalske verdenseliten på rekordtid. Hun kalles ørkenens Patti Smith og Afrikas Billie Holiday. Vi gleder oss stort til å ha henne, sier festivalsjef Alexandra Archetti Stølen i pressemeldingen.

Erstatter K´naan: Marokkos nyeste stjerneskudd innenfor verdensmusikksjangeren, Hindi Zahra. Foto: osloworldmusicfestival.no.

Hell i uhell
Stølen innrømmer at det aldri er hyggelig med avlysninger, men at slikt skjer i alle festivaler.

– K´naan var en av headlinerne våre, og ingen lett artist å erstatte på kort varsel. For oss var det som ett lykketreff at Zahra hadde akkurat den datoen ledig midt i sin hektiske Europa-turne, sier hun.