Lag pirinçli mantı

Tyrkisk ravioli
Foto: Wikimedia Commons
Tyrkisk kjøkkenkunsts svar på ravioli.
0Shares

Ingredienser (oppskriften gir nok til 6 personer):
Pastadeig
250 g hvetemel
1 egg
1/2 ts salt
Vann

Fyll:
100 g ris
1/2 dl olje (solsikke/raps)
125 g kjøttdeig
1/2 gul løk, finhakket
1 dl vann
1/2 ts salt
1/2 ts malt sort pepper

Saus:
Yoghurt naturell
Presset hvitløk (etter smak)
2-3 ss finhakket paprika eller 2 ts paprikapulver.
Kjøtt- eller grønnsaksbuljong (eller kraft) til koking.

Fremgangsmåte:

1
. Stek løken i cirka halvparten av oljen til den blir myk. Tilsett kjøttdeigen og la denne brunes før du har i ris. La risen koke litt i kjøttkraften før du har i vannet, salt og pepper. La fyllet småkoke til risen er nesten ferdig kokt. Ta pannen eller gryten av varmen og la fyllet avkjøles.

2. Hell hvetemelet i en bolle og lag en fordypning i midten. Ha egg, salt og litt vann i fordypningen og rør/kna godt. Tilsett om nødvendig litt mer vann slik at du får en myk glatt deig. Når du har en fin deig, dekker du den med plast og lar den hvile i 15-20 minutter.

3. Del deigen i to og kjevl delene ut (en etter en om du ikke har verdens største kjøkkenbord) til 2-3 mm tykkelse. Skjer deigen i kvadratiske stykker på 8 cm. Legg en teskje fyll i midten, og brett inn hjørnene. Klem skjøtene litt så de holder sammen og legg stykkene med skjøten opp på en smurt plate (eller bruk bakepapir).

4. Pensle stykkene lett med litt olje og sett stekeplaten i ovnen til mantı-stykkene begynner å bli så vidt sprø. Ta dem deretter ut av ovnen, og stek dem lett gyllenbrune i stekepannen med resten av oljen fra fyllet.

5. Når mantıene er ferdig stekte, skal de kokes i 6-7 minutter i rikelig kokende kjøttkraft, buljong eller saltet vann. Mens mantıene koker steker du finhakket paprika i resten av oljen i pannen (eller smelt smør og rør inn paprikapulver).

6. Server pirinçli mantı med yoghurtsaus og hell over litt paprikaolje. Dryss over med peppermynte.