Sunniva Relling Berg har skrevet bok om to flyktningebarn som rømmer fra asylmottaket. De opplever mye fælt, men dette er ikke en trist bok, sier forfatteren.
Foto: Vidar Flak
– Mange barn som flykter har opplevd mye vondt. De vil lese bøker som slutter godt, sier Sunniva Relling Berg. Hun jobber på bibliotek.

Nå har hun skrevet boka “Polarnatt”. Den er lettlest. Relling Berg vil at de som ikke kan mye norsk skal lese boka.

“Polarnatt” handler om to barn som er flyktninger. De er søsken og heter Ilias og Amira. De bor på et asylmottak i Nord-Norge.  En dag rømmer de fra asylmottaket. Ute er det kaldt og mørkt. Barna fryser. De er redde.

Mamma og nordlyset

Når Amira ser nordlyset, tenker hun på det grønne sjalet til mammaen hennes, skriver Sunnmørsposten. Mammaen var flink til å trøste henne.

Barna har det fælt, men boka slutter bra. Barna får det bedre.

– Mange flyktninger har opplevd mye fælt før de kommer til Norge. De vil lese bøker som slutter godt. – “Polarnatt” gjør det, sier forfatteren.

Det finnes ikke mange lettleste bøker om flyktninger.

Om forfatteren

Sunniva Relling Berg er født i Ålesund i 1988. Nå bor hun i Bergen. Hun skriver bøker. Hun jobber som bibliotekar. Hun har skrevet to bøker for ungdom.  Den første boken hennes het “Utfor”. Den kom ut i 2011. Sunniva fikk Brageprisen for “Utfor”. Brageprisen er en pris til norske bøker.

“Polarnatt” er for barn og for ungdom og voksne.  Den er lett å lese.

Nå skriver Sunniva Relling Berg en bok for voksne. Den skal handle om Ungarn og ungarsk musikk.

ORDFORKLARINGER:

Polarnatt: Natt ved Nordpolen eller Sydpolen.

Rømme: flykte.

Bibliotek: et sted med mange bøker. Alle kan låne bøker. Det koster ingenting.

Bibliotekar: jobber på bibliotek.

Nordlyset: Lys på himmelen ved Nordpolen.