Festivalprogram klart tross usikker fremtid

Sezen Aksu, en av Tyrkias største pop-artister, blir et av trekkplastrene under høstens Oslo World Music Festival.
Foto: Pressefoto
Høstens artistoppsett er allerede klar for Oslo World Music, selv om situasjonen for den populære festivalen er usikker etter regjeringsvedtatte tilskuddsendringer i musikklivet.
0Shares
Årets utgave av Oslo World Music Festival blir den 18. i rekken, og kan også bli den siste i regi av Rikskonsertene, etter at Kulturminister Anniken Huitfeldt har foreslått å trekke festivalen ut av Rikskonsertene fra og med 2012.
– Anniken Huitfeldt forsikret de ansatte i Rikskonsertene om at festivalen skal styrkes og videreføres. Siden har vi ikke hørt noe mer, sier festivalsjef Alexandra Archetti Stølen til Dagsavisen.
Nyordning
Avgjørelsen om å legge ned Rikskonsertene ble vedtatt av kulturdepartementet 11. mai og har skapt sterkt negative reaksjoner i norsk musikkliv.
– Kulturdepartementet ønsker et større mangfold og en annen organisering av Oslo World Music Festival. Hva dette innebærer, vet vi ikke, sier Archetti Stølen til Dagsavisen.
Fullt kjør
Usikkerheten til tross; den prisbelønnede festivalen har utgitt navnene på en foreløpig liste av artister som har takket ja til å være med når årets festival går av stabelen 2.-6. november. Disse er: Sezen Aksu (Tyrkia), Dhafer Youssef Quartet (Tunisia), Asa (Nigeria), Hakim (Egypt), Balkan Brass Battle (Serbia/Romania), Anouar Brahem (Tunisia) og Imam Baildi (Hellas).
– Under arbeidet med årets program har vi latt oss inspirere av drømmer. I en tid der mange tvinges bort fra sine hjemsteder på grunn av krig, revolusjon eller naturkatastrofer, handler manges drømmer om å skape en god fremtid for seg og sine barn, skolegang, rent vann, et nytt statsborgerskap eller et gyldig pass. Gjennom musikk kan man drømme seg bort, drømme om å skape fellesskap på tvers av geografiske og kulturelle grenser, man kan drømme om frihet. Årets artister er fri, de har fulgt sine hjerter og sine drømmer, de har reist og latt seg inspirere av verden vi lever i, sier festivalsjef Archetti i en pressemelding.