Flerkulturelt nabomøte i Bergen

 
Foto: Katrine Meisfjord
Billedkunstner Katrine Meisfjord i Bergen inviterte naboene til å dele sine talenter og erfaringer. Resultatet ble integrering i praksis.
0Shares

I arrangementet Kulturstasjon Meyermarken i Meyermarken Bydelshus 27.11.11, inviterte kunstneren ti personer fra nabolaget til å presentere ulik kunnskap og erfaring på ti ulike iscenesatte stasjoner, samtidig.

Kulturstasjon Meyermarken er del av et ettårig nabolagsprosjekt i Sandviken i Bergen, initiert av billedkunstner Katrine Meisfjord. Prosjektet tar sikte på å skape kreative møteplasser i lokalsamfunnet.

Stasjonene var åpne i tre timer en søndag ettermiddag. Det kom cirka 70 publikummere i aldersgruppen 12-75, som besøkte de ulike stasjonene i 10-20 minutter på hvert sted.  De ulike settingene som publikum besøkte, ga en rekke ulike impulser:

Foto : Katrine Meisfjord

Hos Aygul og Ømar satt man seg ned mellom tyrkiske tepper, puter og tekstiler og fikk høre om sosialt liv, filosofi og litteratur fra Tyrkia.

Foto : Katrine Meisfjord

Hos Adam og Aleksandra fikk man høre om Polens storhetstid og ble vist på et kart hvor man kunne se spor av dette i dagens Polen.

Foto : Katrine Meisfjord

Aziz stilte ut 25 objekter som ble utgangspunktet for samtaler om tunisisk samfunn og kultur. 

Foto : Katrine Meisfjord

Roy viste bilder og fortalte om nabolaget for 40 år siden.

Foto : Katrine Meisfjord

Jean Plilip inviterte inn i en setting med fluktstoler, parasoll, musikk og søte kaker, og publikum fikk se bilder fra karibisk hverdagsliv.

Aslaug iscenesatte sitt tidligere lokale kunstprosjekt der vegetarmat sto sentralt. Publikum fikk oppskrifter og smaksprøver.

Maria og Rom fortalte om sin nystartede lokale butikk og filosofien som ligger til grunn for den.

William snakket om sin bok om integrering og Annette snakket om historiske landemerker i nærområdet.