Podcasten Political Bark: Cecilia Brækhus om hvordan vi kan stå imot press

Kan vi si «nei takk» til å bokses inn i idealer vi egentlig ikke har ønsket selv?
Foto: Pressebilde
Podcasten «Political Bark» har snakket med verdensmester i boksing, Cecilia Brækhus om det å være «gritty, not skinny».
13Shares

For Cecilie Brækhus er det de jordnære, naturlige, og fornuftige verdiene som er viktige, enten det gjelder å stå imot kroppspress og annet press inne i ringen – eller ute, i hverdagen.

Likevel preges unges hverdag både i Norge og i utlandet av mange usunne verdier – solgt inn blant annet gjennom sosiale medier og reklame – slik som slankepress, press på å bygge muskler, ha visse proporsjoner- og rett og slett være et glansbilde av et menneske.

En trend som ikke bare er umulig å oppnå, men som også farlig.

Hvordan kan vi stå imot? Hvordan kan vi skape sunt livsstil – basert på å være «gritty», med pågangsmot og motstandsvilje – og ikke bli ofre for markedskrefter som dytter på oss usunne idealer? Har vi egentlig muligheten til å velge selv? Kan vi si «nei takk» til å bokses inn i idealer vi egentlig ikke har ønsket selv?

Disse tingene er temaet for den siste episoden i podcasten «Political Bark», i samtale med verdensmester i boksing, Cecilia Brækhus.

Pauline Helle og Sophie Matlary

Political Bark er en podcast som startet i mars 2020, av Oslo-damene Pauline Helle og Sophie Matlary. Podcasten er på engelsk, og er laget for å nå lyttere i Norge og i utlandet. Vi snakker om lokale temaer i Norge, men med utenlandske perspektiver, og ønsker å skapet et mer dekkende bilde av politikk og hendelser. Vi har inn både lokale og utenlandske gjester og gir et perspektiv utenom det vi ellers får i Norge. Det vil si at temaene podcasten tar for seg er flerkulturelle og flerdimensjonale, og siden de er på norsk, kan flere ikke-norske høre på episodene.

Nedenfor kan du høre podcasten: