Mela hele året

Khalid Salimi, ildsjelen bak Mela-festivalen, håper publikum vil komme selv årets festival går midt i fellesferien
– Det blir ikke et kulturhus, det blir et Mela-hus, sier Khalid Salimi.
0Shares

Dagsavisen kunne meddele i gårsdagens avis at Stiftelsen Horisont, arrangørene bak Mela-festivalen, har fått sitt ønske om å få et eget Mela-kulturhus i Oslo oppfylt. Stiftelsen har skrevet under på kontrakt om leie av lokaler i Mariboes gate 6-8. De mottar økonomisk støtte av Kulturdepartementet, Fritt Ord og Sparebankstiftelsen for å kunne opprette det som skal bli et multikulturelt hus.

Et nytt kompetansesenter

Ifølge det Dagsavisen skriver skal huset inneholde en hovedscene med plass til rundt 300 mennesker, to mindre saler med plass til 50-80 personer, flere musikk- og aktivitetsrom og kafé. Her skal det bli kunstutstillinger, teaterforestillinger, debatter, konserter og workshops.

Mela-huset skal også bli et kompetansesenter.

– Mela-huset skal også bli et kompetansesenter. Det skal kunne styrke kulturelt mangfold innenfor eksisterende tiltak og institusjoner, sier Salimi.

Videre sier han i Dagsavisen at huset har som mål å fange opp blanding av kunstarter som enten er underformidlet eller er vanskelig tilgjengelig. Eksempler på dette er dukketeater fra Asia, dans fra Latin-Amerika eller kunsthåndverk fra Afrika.

Lav mediedekning

Det har vært større interesse i mediene for Mela i mediene i år enn tidligere, noe som gleder Mela-sjefen. Men har ser også svakheter i formidlingen. Til tross for at en av de store head-linernne under årets Mela-festival, verdensstjernen Manu Chau, tiltrakk seg en publikumsmasse på over 100 000 mennesker, var det kun Dagsavisen og NRK Kveldsnytt av de større mediene som dekket konserten.

– Det er trist først og fremst for mediene. Her hadde titusenvis av folk en god opplevelse, og ser at det ikke blir reflektert i avisene. Selvsagt kan man ikke dekke alt, men mediene må spørre seg om det virkelig er god journalistikk å ikke dekke en slik begivenhet, sier Salimi til Dagsavisen.