15-åring fikk prege jazzfestival

 
Foto: Claudio Castello
Stortalentet Andreas Varady (til venstre i bildet) ble Djangofestivalens store trekkplaster.

23. januar ville sigøynerjazzlegenden Django Reinhardt ha fylt 103 år. Siden 1980 har Jon Larsen og Hot Club de Norvége markert fødselsdagen til den virtuose og stilskapende gitaristen med å lage en festival i hans ære.

Årets program var preget av innslag fra både Frankrike, Nederland, Finland, samt hjemlige artister. I år var imidlertid mesteparten av oppmerksomheten rettet til den 15-årige gitartalentet Andreas Varady. Varady fikk fredag 25. januar sjansen til å vise seg frem sammen med garvede Stochelo Rosenberg Trio under åpningsnatten.

– Godt trekk
Pressansvarlig for Cosmopolite Scene, Anna Sinkiewicz, sier det å ha unggutten på artistlisten i årets festival var et kommersielt godt trekk.

– Vi hadde opptil 940 besøkende på fredag og lørdag, og siden Varady fikk såpass mye presseoppmerksomhet så sier det seg selv at utslaget ble positivt, forteller hun til utrop.no.

 
Foto : Claudio Castello

Sinkiewicz legger likevel til at festivalen handlet mer enn om Varady.

– Vi har et krevende og kyndig publikum som ikke bare forventer nykommere som skal skape PR, men også de faste, valkjente artistene. I en slik forstand er det også greit at Stochelo-trioen, Hot Club de Norvege, og andre stiller opp. Vår styrke gjennom mange år er at vi har riktig balanse mellom slagerne og nykomlingene.

Jobber allerede med 2014
Årets Djangofestival er historie, men teamet på Cosmopolite jobber allerede med neste års festival.

 
Foto : Claudio Castello

– Heldigvis gikk det i overskudd i år også, og kan tenke videre frem mot 2014. Frem mot mai skal vi allerede komme i gang å jobbe med å booke artistene til neste runde, sier Sinkiewicz.