Haq skal forsvare Norges Oscar-ære

 
Foto: Skjermdump/YouTube/SF Film Norge
Iram Haqs spillefilmdebut Jeg er din er valgt ut som norsk oscarkandidat, skriver Aftenposten.
0Shares

Jeg er din er skrevet av Haq og produsert av Maria Ekerhovd for Mer Film. Filmen hadde norsk premiere 16. august, og hadde nylig internasjonal premiere i Discovery-seksjonen ved Toronto filmfestival.

Nå har den norsk-pakistanske regissøren blant annet utdanket storfavoritten Aksel Hennie og Pionér i kampen om å forsvare norsk films farger til neste års Oscar-kåring.

Sliter med kjærligheten
Filmen handler om Mina (Amrita Acharia), en ung alenemor som er på jakt etter kjærlighet. Hun har relasjoner til forskjellige menn, men får ikke forholdene til å fungere. Så forelsker hun seg hodestups i svenske Jesper (Ola Rapace). Men Jesper er ikke klar for familielivet. Mina vil redde kjærligheten, men må gå langt for å finne ut hva kjærlighet er.

– Filmen er en imponerende spillefilmdebut som berører og reiser viktige spørsmål om det å være kvinne og menneske i et sammensatt samfunn. Oscar-komiteen opplever Jeg er din som svært moden og universell film, en personlig og autentisk film skapt av en kvinnelig regissør og med kvinnelig hovedrolle som bærer filmens personlige uttrykk til fulle, uttaler nominasjonskomiteen i en pressemelding.