Varsler om mer brutale gjenger

 
Foto: Lise Åserud, Scanpix
Den profilerte krimjournalisten og forfatteren Per Asle Rustad mener Norge har et råere gjengmiljø i vente. Forfatteren er skremt av hva han fant i arbeidet med boken «Blodig Brorskap».
0Shares

Rustad fikk i arbeidet med boka innpass i et ellers lukket miljø. Han har sluppet tett innpå flere sentrale skikkelser fra Young Guns, A- og B-gjengen. Felles for disse gjengene er at hovedtyngden av medlemmene 

Per Asle Rustads nye bok.
Foto : Schibsted
utgjøres av menn med pakistansk opprinnelse. Rustad forsøker i sin bok å gi svaret på hvem, hva og hvorfor.

Mener integreringspolitikken feiler
Rustad sier til Drammens Tidende at han mener vi har vært for dårlige på integrering. De som føler seg  utenfor i samfunnet, finner tett samhold og fellesskap i en kriminell gjeng.

– Vi må tenke på hvordan vi tar imot innvandrere i samfunnet. Rasisme svir mye mer enn vi tror. Det skaper avstand, sier forfatteren til dt.no.

I arbeidet har han funnet ut at miljøet i Norge stadig brutaliseres ytterligere.

– Det er miljøer fra Øst-Europa som er mye råere. Det er skremmende at gjengene jeg fokuserer på i boka selv sier at de nye gutta ikke har noen  moral. Det er bare råskap.

Rustad mener hovedproblemet med denne type kriminalitet i hovedsak utspiller seg i de største byene, men at også mindre byer stadig får mer organisert kriminalitet.