- Leo Ajkic får utmerkelse fra Nobels Fredssenter - 06.10.2024
- Lillestrøm Torv fylt opp under asiatisk matfestival - 05.10.2024
- Eigersund komme nominert til pris for bosetting av flyktninger - 04.10.2024
– Realityserier har aldri vært noe for meg, men ingen regel uten unntak, sier Kari Georgsen, programrådgiver ved Hurum Kompetansesenter til utrop.no.
Sålangt har NRK sendt en episode av serien (bildefaksimile). Her får man innblikk i mennesker med ulik bakgrunn og tro under samme tak. I serien tar man opp betente temaer som hijab og skolesegregering. Spenningsmomentet ligger i om de kan bli enige om hvordan man bør leve sammen, og hva vil det si å være norsk i dag?
Georgsen, som jobber i flyktningtjenesten i Hurum kommune med ansvaret for introduksjonsprogrammet, sier hun kjenner seg igjen i mange av spørsmålene som tas opp.
– Jeg kan relatere mye av dette til jobbhverdagen min. At man i tillegg møtes og snakker ut på den måten man gjør er ikke annet enn positivt, legger hun til.
Oppfordrer kollegaer til å følge med
Etter bare en episode av Norsk nok? har showet blitt snakkis på jobben, og Georgsen har oppfordret sine kollegaer til å følge med videre
Vi som jobber i flyktningtjenesten er begeistret for konseptet, og gleder oss til å se fortsettelsen.
Hvorfor tror du showet har slått an så bra hos dere?
– Jeg tror det handler om å både være medmenneske, ærlig og direkte. Om det hadde vært en gruppe nordmenn eller somaliere som hadde blitt portrettert hadde det vært hipt som hapt. Folk er forskjellige, folk er sjenerte eller har spisse albuer uavhengig av nasjonalitet.
Hva vil du si er det viktigste budskapet for deg som jobber på integreringsfeltet?
– Først og fremst om folk klarer å skille de ulike diskusjonene på to plan: om ting enten er kultur- eller personavhengige, forklarer hun.