Slått ned i København – klar for Lillehammer

 
Foto: Skjermdump/YouTube/Opgang2Turnéteater
Forrige uke ble den danske poeten Yahya Hassan (18) slått ned på jernbanestasjonen i København. Neste år kommer han til Norsk Litteraturfestival på Lillehammer.

Hassan (bildet) er en kontroversiell og kritisk lyriker som har provosert mange i de islamistiske miljøene. Sist torsdag valgte politiet å avlyse et arrangement med Hassan på grunn av høy trusselrisiko.

18 år gamle dikteren Yahya Hassan har fått panegyriske anmeldelser og kalles et litterært stjerneskudd. Men suksessen har fått sin pris – nå må ha gå med skuddsikker vest etter angrepet på Hovedbanestasjonen i København. Yahya har blant annet valgt å snakke om barnemishandling, kriminalitet og religiøst hykleri hos miljøene, skriver dagbladet.no

Vil skape debatt
En annen drapstruet dansk kulturskikkelse er Fleming Rose, redaktøren som trykte Muhammed-karikaturene. Også han dukker opp på festivalen.

– Vi vil løfte fram forfattere som gjennom sin poesi og sakprosa berører, forarger og skaper debatt, sier kunstnerisk rådgiver i Norsk Litteraturfestival, Lina Undrum Mariussen til dagbladet.no