Historisk MGP-seier for norsk-rumener

 
Foto: Skjermdump/YouTube/TVRcanaluloficial
Ovi Jacobsen, kjent under artistnavnet Ovi, vant sist helg for andre gang Romanias utgave av Melodi Grand Prix sammen med den kvinnelige artisten Paula Seling.
0Shares

Rumenskfødte Jacobsen er dermed første som er klar for årets Eurovision Song Contest som arrangeres i København i mai, melder NRK.

Ovi og Seling (bildet) kunne kåre seg til vinnere etter å ha danket ut 11 andre artister i kampen om finaleplass med låten Miracle. Sist duoen var med i den internasjonale finalen på Fornebu i 2010 tok de en meget respektabel tredjeplass med sangen Playing With Fire.

Taktisk valg
Miracle er skrevet av Ovi sammen med Frida Amundsen og danske Philip Halloun. Sangen ble til på norske Song Farm i fjor; en låtskriver-camp som arrangeres årlig og samler noen av Nordens beste låtskrivere.

Låten er produsert av oslogutta i Beyond 51, som også står bak Stella Mwangis Haba Haba og flere andre Melodi Grand Prix-låter.

Ovi innrømmer at det er et taktisk valg som gjør at han deltar med denne låten i Romania akkurat nå.

Som i 2010 har jeg tenkt litt strategisk. Man er avhengig av stor støtte for å gjøre det bra i Eurovision. Når konkurransen arrangeres i Skandinavia, har jeg en fordel ved at jeg både kan hente støtte i Romania og landene rundt, og jeg har nok noe sympati i Norge og Skandinavia også. Så da kan jeg jo håpe på en bra plass, forklarer han til NRK.