Haddy Njie får en av hovedrollene i Matilda-musikal

Haddy Njie får en av hovedrollene i Matilda-musikalen til høsten.
Foto: scenekvelder.no
Roald Dahls romaner er storfavoritter når Haddy Njie leser for datteren sin. Nå skal Njie spille en av hovedrollene i Matilda-musikalen.
93Shares

Scenekvelder AS setter opp Matilda-musikalen på Folketeateret høsten 2022. Njie skal spille rollen som bibliotekaren «Mrs Phelps» i musikalen.

– For meg er historien om Matilda blant annet en påminnelse om hvor viktig bibliotekene er for å oppdage og utforske bøkenes verden. Særlig for en som Matilda, som vokser opp uten tilgang til bøker hjemme og er sulteforet på ny kunnskap og nye opplevelser, sier Njie i en pressemelding fra Scenekvelder.

Njie forteller at Roald Dahls bøker, og ikke minst Matilda, har vært en storfavoritt hjemme.

– Bøkene til Roald Dahl er veldig spennende å lese sammen og gode å lese høyt. Både datteren min og jeg er glad i skikkelig fandenivoldske og mørke barnebøker.

Skuepiller og soloartist

Njie er for mange mest kjent som NRK-programleder for en rekke ulike TV-programmer, men hun har også bakgrunn som blant annet barnebokforfatter, skuespiller og soloartist.

– Vi er veldig glade og stolte over å kunne presentere Haddy Njie som skuespiller i den prisbelønnede West End-suksessen Matilda the Musical, som nå spilles for første gang på en norsk scene, sier Karianne Jæger, executive produsent i Scenekvelder, som setter opp musikalen på Folketeateret.