Raja-bok runder 100.000 eksemplarer

Noe av det viktigste som er skrevet om oppvekst mellom to kulturer i Norge, skrev Willy Pedersen i Morgenbladet om Min skyld av Abid Raja som nå har passert et opplag på 100 000 bøker
Foto: Cappelen Damm
Abid Rajas kritikerroste bok "Min skyld - En historie om frigjøring" har ligget i 37 uker på bestselgerlisten.
196Shares

Selvbiografien til Venstre-politikeren boken som solgte mest i 2021, og Cappelen Damm har trykket hele tolv opplag, skriver forlaget i en pressemelding.

Totalt er boken trykket i 100 000 eksemplarer. Min skyld vant også Bokhandlerprisen 2021 og ble i tillegg kåret til årets bok av BOK365-leserne.

– Min skyld er blitt et fenomen. Kritikerne roste den, og store deler av det lesende folk har trykket den til sitt hjerte, sier Knut Gørvell, salgs- og markedsdirektør i Cappelen Damm, og fortsetter:

– Det er svært sjelden en bok i dette årtusen har nådd maken til salgstall. Det skyldes at det er en nærmest eventyrlig livshistorie som er utrolig viktig for å forstå en oppvekst mellom to kulturer og hvordan man kan oppnå fantastisk mye mer enn man i utgangspunktet tror. Det kan virke som om leserne i Norge føler litt som meg, at det vil være et hull i allmenndanningen og ikke ha lest Min skyld.