Slår et slag for inkluderende julefeiring

 
Foto: buskerud.innvandrerrad.no
Tidligere denne uken var det flerkulturell julefest i samarbeid med Ringerike kommune, Ringerike Røde Kors og barnehager og asylmottaket på Røde Kors-huset. 
0Shares

Lederen for Buskerud Innvandrerråd (BIR), Bijan Garakhani, kledde seg ut som julenisse og delte ut gaver til store og små.

– Tanken bak det hele er at barn med ulik nasjonalitet og religion skal få oppleve norsk juletrefest, Takk for at i mange år jeg som leder av Buskerud Innvandrerråd sammen med Runar Johansen deler ut gaver til barna og er med på det flotte opplegget, sier Garakhani til utrop.no.

 
Foto : buskerud.innvandrerrad.no

Han oppfordrer foreldre fra andre religioner om å delta i julefeiringen.

– Når vi kom til Norge og Øvre Eiker Skotselva, så deltok barna mine på skolegudstjenestene. Selv om vi alle er muslimer, så var vi på det tidspunktet opptatt av at barna mine skal ha respekt, bedre innsikt i andre religioner og ikke minst forstå den norske tradisjonen. Ved å delta i juletradisjonen lærer vi barn og unge til å være tolerante, ha et åpent syn og til å vise respekt for hverandre.

Foreldre som nekter sine barn, spesielt av religiøse årsaker, burde gå en runde med seg selv.

– Kunnskap er det beste våpenet for dannelse og mot uvitenhet, sier Garakhani.

Tradisjoner man verdsetter
Jul, ifølge BIR-lederen, handler ikke først og fremst om religion, men om tradisjoner man setter pris på i det norske samfunnet.

– Jeg ønsket at også min barn skulle oppleve juletradisjoner og delta i julegudstjenester. Juletiden er barnas tid. Julesamlinger på skolen, der barna koser seg med julelunsj og julegodt, og der de deler ut gaver. Alle, uansett bakgrunn, skal delta i julens gleder sammen.

 
Foto : buskerud.innvandrerrad.no

Bildene tatt av BIRs medarbeidere på plass under arrangementet