Kristenkonservative vil kansellere teaterstykke der Jesus er transkvinne

Esben Esther Pirelli Benestad spiller Jesus som transperson. Nå vil kristenkonservative at biskopen biskopen stopper forestillingen.
Foto: Fin Serck-Hanssen
– Transpersoner må også kunne identifisere seg med Kristus, mener biskop Solveig Fiske etter oppfordring fra kristenkonservativ gruppe om å kansellere teaterstykke.
639Shares

– Gjennom historien har Jesus blitt framstilt på ulike måter. For eksempel har han hos oss ofte et nordisk utseende, selv om han vokste opp i Midtøsten, sier hun til NRK.

Esben Esther Pirelli Benestad (73) spiller Jesus som transperson i forestillingen «Evangeliet etter Jesus, Himmelens Dronning. Teaterstykket har premiere i Hamardomen 4. september.

En kristenkonsevativ gruppe som kaller seg «Kongsdøtrene», mener teaterstykket som fremstiller Jesus som transperson spotter og krenker, og oppfordrer biskopen til å stoppe fremføringen.

– Harselering mot det himmelske

Annie Schaug er en av de sju som protesterer mot budskapet i forestillingen. Sammen har de vært hos biskopen og diskutert saken.

– Det er helt greit at et teater skal provosere. Og vi kan gjerne harselere mot mennesker. Men når det harseleres mot Guds ord og det himmelske og åndelige, går det over streken, sier hun til NRK.

Vil inkludere fremfor å provosere

Benestad mener på sin side at evangeliet med dette blir tilført kunnskap om menneskets mangfoldighet, seksualitet og kjønnsoppfatning.

Hen oppfordrer de som protesterer til å gå og se forestillingen.

Teatersjef i Teater Innlandet, Thorleif Linhave Bamle, sier at de setter ikke opp dette for å provosere, men for å inkludere.

– Det er alltid ubehagelig å få utfordret sitt verdenssyn, sier han til NRK.