Jonas Benyoub er årets stjerneskudd

Jonas Benyoub og Yosef Wolde-Mariam fra da de samarbeidet med låta "Milli".
Foto: Universal Music Norge
Benyoubs solide kunnskaper som låtskriver og artist har gitt ham by:larm-pris
Anna Aronsen Oftedal

Mange har fulgt Oslo-rapperen siden han fremførte sin debut-singel «Youm Wara Youm» på P3-live i 2017 . Andre ble oppmerksom på ham to år senere da han med låta «Snakker om», tok et modig oppgjør med destruktive budskap i rap-låter.

I år har Benyoub virkelig truffet dypt inn i hjerterota til tusener av nordmenn. Både med sitt nye følelsesladde album «ZeroLove» og da han leverte «årets vers» ifølge Chirag, i Karpe-låta «BARAF/FAIRUZ».

Blant de han har rørt er by:larms jury, som tildelte ham prisen Årets Stjerneskudd 2022  under helgas by:larm-festival.

Ellingsrud-rapperen sitt vers ble raskt omtalt som høydepunktet fra Omar Sheriff for mange, skriver by:larm i en pressemelding.

Blant de mest kredible rapperne i landet

– De siste årene har Jonas etablert seg blant de mest kredible rapperene i landet og som en solid låtskriver. Jonas har sluppet flere singler og samarbeidet med Tommy Tee, Lars Vaular, Dutty Dior og Yosef. Han har også jobbet med artister som Karpe, Unge Ferrari og Hkeem som låtskriver. Og dette er bare starten. Vi er overbevist om at annerkjennelsen og muligheten som ligger i prisen og premiepengene vil gjøre veien videre enda mer spennende. Vi gratulerer, sier Erik Egenes, presseansvarlig i by:larm.

Prisen innebærer en pengepremie på 500 000 kroner. Ingvild Skyberg i Norsk Tipping sier at prisen skal være et løft for karrieren til en ung, lovende artist

– Norsk Tipping er stolte over å kunne gi Jonas Benyoub sjansen til å satse og være med å oppfylle artistens drømmer. Vi følger fjorårets vinner Metteson sin fantastiske reise og håper også årets pris kan være en anerkjennelse i bransjen, samt virke motiverende for Jonas og hans arbeid videre.

Juryen som kåret Benyoub består av: Malin Kulseth, Claes Olsen, Yunus Daar, Mira Berggrav Refsum og Ksenia Petrova.