100.000 har sett Iram Haqs film

Iram Haq er nominert til debutantpris.
Foto: NRK
«Hva vil folk si», som er Iram Haqs personlige film om sosial kontroll, er blitt en av årets norske kinosuksesser.

Torsdag kveld rundet Hva vil folk si 100.000 kinobesøk. Det gjør den til en av årets mest sette norske filmer, og den hittil mest sette norske filmen utenom barne- og familiefilmene, skriver Dagsavisen.

– Jeg tenkte ikke så mye på besøkstall da jeg lagde filmen. Men dette viser at folk vil ha filmer som engasjerer og utfordrer, sier Iram Haq (bildet).

Filmen hadde norgespremiere 6. oktober og fikk en rekke svært gode kritikker. To måneder etter går filmen fortsatt på kino i Oslo, Bergen og Trondheim, og lå denne uka på 15. plass på lista over de mest sette filmene i Norge.

– Større enn Spider-Man
Christin Berg, programdirektør i kinokjeden Nordisk Film, sier til Dagsavisen at «Hva vil folk si» hatt større besøk enn «Spider-Man» og «Guardians Of The Galaxy 2».

– Det er helt spesielt at en lavmælt norsk film som dette når 100.000 på landsbasis. Den har klart å sette dagsorden, og fremstår skremmende aktuell i disse #metoo-tider. Vi merker at svært mange som ser den anbefaler den videre. «Denne filmen må du se»-effekten har vært med å dra filmen over 100.000, forteller Christin Berg.

Til utlandet
«Hva vil folk si» er solgt for visning til blant annet USA, Tyskland, Frankrike og Benelux-landene.

– Nå skal filmen lanseres i utlandet. Neste uke reiser jeg til Dubai og Les Arcs på festival med filmen. Den skal vises i en rekke land og går fortsatt på kino i Norge. Det er veldig gøy, alt sammen, sier Iram Haq.